...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KOMPLET Polska, materiał promocyjny

Mazurek krojony

autor: KOMPLET Polska

RECEPTURA na 12 sztuk

Ciasto kruche graham
500 g KOMPLET Ciastka Kruche 50
600 g margaryny 70%
500 g mąki pszennej, typ 1850
------------------            
1.600 g

Blat migdałowy, 40x60 cm
750 g KOMPLET Gourmet Migdałowe
300 g jaj
300 g oleju roślinnego               
150 g wody
----------------                                              
1.500 g

Warstwa powideł
800 g powideł śliwkowych                       

Ciasto karbowane
250 g KOMPLET Ciastka Kruche 50
250 g margaryny 70%
250 g mąki pszennej, typ 550
------------------                    
750 g

Glazura do wypełnień
1200 g KOMPLET Kiddy Weiss


-------------------------------------------   
5.850 g łączna ilość      

                                

Wykonanie
Składniki połączyć i wyrobić do konsystencji ciasta kruchego. Następnie rozwałkować na blat 46x60 cm.
Upiec na blady kolor.
temperatura pieczenia: 200°C
czas pieczenie: około 15 minut

Wszystkie składniki blatu migdałowego połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Gotowe ciasto rozsmarować na papier do wypieku i upiec.
czas ubijania: 4 minuty
temperatura pieczenia: 200°C
czas pieczenia: 8 minut

500 g powideł śliwkowych rozsmarować pomiędzy blatem kruchym i migdałowym. Pozostałe 300 g rozsmarować na wierzch blatu migdałowego.

Ciasto schłodzić.

Margarynę napowietrzyć z KOMPLET Ciastka Kruche 50, pod koniec ubijania dodać mąkę pszenną. Gotowe ciasto wyszprycować na wierzch mazurka w postaci karbowanego obrzeża. Upiec.
temperatura pieczenia:
210°C
czas pieczenia: około 15 minut

Po ostudzeniu pokroić na mniejsze kawałki według zaznaczonego obrzeża kruchego.
Dla lepszego efektu boki i wzór karbowany można posmarować gorącym syropem skrobiowym.
KOMPLET Kiddy Weiss podgrzać i wypełnić mazurki. Dekorować elementami cukrowymi.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez KOMPLET Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji