dodano , Redakcja AK

Mistrz Branży i Mistrz Dekoracji w doborowym towarzystwie na Cake Festival Poland

Będą torty pięknie dekorowane, będą porady o legalnej domowej produkcji wyrobów cukierniczych na sprzedaż i skutecznym marketingu w internecie. Będą również wartościowe niespodzianki! Oto powody, dla których warto odwiedzić stoisko nr 26 „Mistrza Dekoracji” i „Mistrza Branży” podczas Cake Festival Poland 2017.

Tych powodów jest jeszcze więcej, kiedy wymienimy nazwiska naszych Gości, zaprzyjaźnionych z naszymi redakcjami. A wśród nich...

4 Damy Polskiego Dekoratorstwa Cukierniczego

Nie zabraknie Anny Daraż, właścicielki Pracowni Tortów „Niezłe Ciacho” w Tarnowie, jednej z prekursorek stylu angielskiego w Polsce. Uczennica sugarcraftera Davida MacCarfrae’a i pierwsza polska Ambasadorka firmy Modecor wciągnie nas w świat figurek 100% ręcznie robionych.

Z kolei tajniki i sekrety czekolady plastycznej przybliży nam Magdalena Komorowska (Tortorama), dekoratorka z tytułem magistra sztuki. Laureatka konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, dwukrotna wicemistrzyni Polski pokaże, jak przygotować czekoladę plastyczną, od barwienia do tworzenia różnych elementów dekoracyjnych, jak choćby w formie płaskorzeźby.

Kolejną artystką jest Magda Lo Bianco, która połączyła fotografię i cukiernictwo. W Szkocji prowadzi firmę Polka Dot Cakes, gdzie tworzy torty cieszące się uznaniem konsumentów i profesjonalistów. Dwukrotna złota medalistka Cake International na naszym stoisku zaprosi na kawałek sponge cake i opowie o tym, czym charakteryzuje się prawdziwy styl angielski.

Kiedy na stoisku pojawią się kwiaty i owoce, to znak, że jest z nami Anna Berezowska, właścicielka cukiernio-kawiarni Cremino Homemade Bakery z Bielska-Białej. Dla cukiernictwa porzuciła pracę modelki, ale nie porzuciła własnego stylu, który określa jedno słowo: naturalność. Specjalnie dla Was pokaże, jak nadać wypiekom naturalny urok przy użyciu świeżych kwiatów i owoców.

Konsultacje i porady

Jako że wzorem zaproszonych przez nas mistrzyń spore grono pań przekuwa swoją pasję w biznes, nie zabraknie u nas porcji wiedzy, która z pewnością doda pewności w podejmowaniu kolejnych kroków ku stworzeniu firmy. Na naszym stoisku będzie można zasięgnąć bezpłatnych porad u ekspertów.

Przedstawiciele Śląskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektoratu Sanitarnego i Epidemiologicznego w Katowicach – Eliza Wyszyńska i Ewa Turek, starsze asystentki Nadzoru Żywności SANEPID-u będą udzielać porad i informacji dotyczących prowadzenia działalności w zakresie produkcji, obrotu i bezpieczeństwa żywności w warunkach domowych. Jest to tym bardziej wartościowa wiedza, zważając na to, iż większość dekoratorek zaczyna prowadzenie działalności właśnie od pieczenia ciast i dekorowania tortów we własnej kuchni.

Konsultacje marketingowe poprowadzi  ekspert od marketingu internetowego, związany z redakcją „Mistrza Branży”, Michał Rusek – autor książki „Marketing w 3 Tygodnie – 21 kluczowych zasad marketingu”. To będzie doskonała okazja, aby omówić i przeanalizować swój własny plan promocji oraz wspólnie opracować strategię działań marketingowych. Podczas spotkania można nabyć książkę „Marketing w 3 Tygodnie – 21 kluczowych zasad marketingu” z 30% rabatem oraz dedykacją autora.

Kto pierwszy, ten… będzie miał większy wybór!

Jakby tego było mało, wspólnie z Wydawnictwem Promise przygotowaliśmy dla naszych Czytelników miłą niespodziankę w „twardej oprawie”. Pierwsze 8 osób, które na naszym stoisku kupią roczną prenumeratę „Mistrza Branży” (w promocyjnej cenie 100 zł) lub „Mistrza Dekoracji” (60 zł), otrzyma jedną z 8 publikacji branżowych, ufundowanych przez Wydawnictwo Promise.

2x Tajniki czekolady. Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa, Mark Tilling (o wartości 79,80 zł)

2 x Cukrowe kwiaty dla początkujących. Modelowanie kwiatów krok po kroku, Paddi Clark (o wartości 69,90 zł)

2 x Cukrowe animacje. 14 pięknych tortów z ręcznie modelowanymi figurkami, Carlos Lischetti (o wartości 79,80 zł)

2x Inspirujące KOLORY w dekoracjach cukierniczych: torty, babeczki i ciasteczka według Lindy Smith (o wartości 79,80 zł)

UWAGA Dwie pierwsze osoby, które kupią roczną prenumeratę Mistrza Branży i Mistrza Dekoracji w cenie 160 zł, otrzymają ekskluzywną i wyjątkową publikację Sztuka dekoracji cukierniczej - Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen! (o wartości 199 zł).

HARMONOGRAM POKAZÓW I KONSULTACJI (stoisko nr 26)

Sobota, 14 października

9.00-12.00 – Produkcja wyrobów cukierniczych w warunkach domowych – konsultacje z Ewą Turek oraz Elizą Wyszyńską, Śląski Państwowy Wojewódzki Inspektorat Sanitarny

10.00-15.00 Bezpłatne konsultacje marketingowe z ekspertem od marketingu internetowego – Michał Rusek, autor książki „Marketing w 3 Tygodnie – 21 kluczowych zasad marketingu”

11.30-12.00 – Rozmowy o prawdziwym torcie w stylu angielskim przy dobrym ciachu sponge cake spotkanie z Magdą Lo Bianco, Polka Dot Cakes

 13.00-13.30Wciągający świat figurek z masy cukrowej – pokaz Anny Daraż, Pracownia Tortów „Niezłe Ciacho”

15.00-15.30 Sekrety i uroki czekolady plastycznej – pokazy Magdaleny Komorowskiej, Tortorama

Niedziela, 15 października

10.30-11.00 Sekrety i uroki czekolady plastycznej – pokazy Magdaleny Komorowskiej, Tortorama

12.00-12.30 Torty w kwiatach i owocach – pokaz Anny Berezowskiej, właścicielki Cremino Homemade Bakery

Czekamy na Was każdego dnia festiwalu na stoisku nr 26 w pobliżu sceny głównej Cake Festival Poland!!

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji