...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Na świecie jest ponad 50 różnych olejów roślinnych

Chcesz wiedzieć, jak w pełni wykorzystać ich zalety? Trudno wyobrazić sobie produkcję cukierniczą (w tym ciastkarską) bez użycia tłuszczu...

Czy wiesz, że…

• Prawdopodobnie codziennie stykasz się z olejami produkowanymi przez Zakłady Tłuszczowe Kruszwica. Zawarte są m.in. w: pieczywie, słodkich wypiekach, daniach gotowych, majonezie, słodkich i słonych przekąskach a także w konserwach rybnych i serach.

• Na świecie tłoczy się olej z ponad 50 różnych roślin, ich właściwości pozwalają na szerokie zastosowanie spożywcze i kosmetyczne.

• O jakości oleju decyduje jakość nasion, sposób zbioru, przechowywanie oraz proces przetwarzania.

• Jakość oleju ma duże znaczenie przy procesie technologicznym produkowania ciasta. Wpływa na jego elastyczność, łatwość wyrabiania, świeżość i smak.

• Najpopularniejszy w Polsce olej rzepakowy bogaty jest w kwasy: oleinowy, linolowy i alfa-linolowy pomagające utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu we krwi.

• Olej słonecznikowy obfituje w witaminę E. Charakteryzuje się jej najwyższą zawartością spośród wszystkich olejów roślinnych.

• Olej tłoczony z gorzkiej odmiany migdałów jest trujący. Przed spożyciem musi zostać poddany rafinacji…

O olejach wiemy wszystko.
Zobacz więcej ciekawostek, porad i praktycznych wskazówek.
Wejdź na poznajolej.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji