...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Najlepszy croissant we Francji

We Francji wybrano najsmaczniejszego croissanta w kraju. Ten chrupiący rogalik to, obok bagietki, symbol francuskiej kuchni i francuskiego stylu życia.

Narodowa Konfederacja Cukiernictwa (Conféderation Nationale de la Boulangerie – Pâtisserie Française) wybrała najlepszego maślanego croissanta wypiekanego we Francji. Konkursowe zmagania trwały od 24 do 26 października w Centre de formation d’apprentis w Wersalu. Zwyciężył 26 – letni  Antoine Boidron (region Nowa Akwitania), współwłaściciel piekarni „Ben et Antoine Les Papas Gâteaux” z miejscowości Aytré przed Christophem Dubois (region Burgundia i Franche-Comté) i Léo Paumardem (region Kraj Loary).  Do konkursu stanęło 20 rzemieślników. Jego celem jest docenienie produkcji słodkich wypieków rzemieślniczych, określanych we Francji mianem „viennoiserie de maison”. Produkcja takich croissantów charakteryzuje się wysoką jakością użytych składników, przygotowanych przez mistrzów w tej dziedzinie. – Umiejętności i profesjonalizm piekarza-rzemieślnika decydują o unikalnym smaku croissanta – powiedział przewodniczący Konfederacji Dominique Anract. Uczestnicy konkursu mieli 5 godzin na przygotowanie croissantów. Oceniało je sześciu członków jury pod przewodnictwem Xavier Bordeta, według czterech kryteriów: wypieczenie croissanta, wygląd, smak i zapach oraz tekstura (listkowanie ciasta).

 

 

KS

 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji