...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Instytut Sadkiewicza, materiał promocyjny

Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO

Instytut Sadkiewicza oraz Stowarzyszenie Polska Ekologia zapraszają na szkolenie 4-6 marca br. w certyfikowanej piekarni BIO. Dotyczy metod oceny i produkcji tradycyjnego pieczywa ze zbóż i upraw EKO. W roli głównej ziarno z dawnych odmian i mąka pszenna z płaskurki, samopszy oraz żyta z ekologicznych upraw.

Trzydniowe dniowe szkolenie jest zorganizowane wspólnie ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia z mistrzem piekarstwa Czesławem Meus i profesjonalistami z zakresu pobierania próbek, analizy ziarna i metod badawczych oceny jakości ziarna ze zbóż.

 



Podczas szkolenia poznasz:

- sposoby oceny jakość mąki EKO na chleb oraz rozpoznawać jakość technologiczną ziarna EKO i jego przeznaczenia na mąkę,

- metody rozpoznawania jakości technologicznej ziarna EKO i jego przeznaczenia na mąk

- metody produkcji kwasów piekarskich z mąki żytniej EKO

- metody produkcji ciasta tradycyjnego EKO

- metody produkcji ciasta na podmłodach bez i z drożdżami



Szkolenie 3-dniowe (21 godz. zajęć praktycznych)
Liczba miejsc: maks. 10 osób

Szkolenie przeznaczone jest: dla ekologów, dla młynarzy, dla piekarzy, dla kucharzy, dla nauczycieli, dla studentów oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.






Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji