Firma Hert Akcesoria wprowadza na rynek nowoczesne testery HACCP.
Testery HACCP do badania stopnia utlenienia tłuszczów (olejów, frytur).
Przepisy EU oraz Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2012 r. „w sprawie określenia maksymalnych poziomów substancji zanieczyszczających, które mogą znajdować się w tłuszczach stosowanych do smażenia, oraz kryteriów dla metod analitycznych stosowanych do ich oznaczania” mówią jednoznacznie o konieczności badania stopnia kwasowości oraz związków polarnych w używanym w procesie smażenia oleju.
HERT AKCESORIA wprowadziła na rynek następujące testery:
Tester 93000
Tester oleju mierzący termiczne utlenianie oleju wskazując stopień jego zużycia w %PC (związki polarne). Pudełko zawiera 10 jednorazowych testerów, pipetę, szczypce, tablicę porównawczą.
Tester 93000-002
Tester oleju mierzący termiczne utlenianie oleju wskazując stopień jego zużycia w %PC (związki polarne). Pudełko zawiera 2 jednorazowe testery, pipetę, szczypce, tablicę porównawczą.
Tester 91600-003
Tester oleju mierzący termiczne utlenianie oleju wskazując stopień jego zużycia w zakresie 0-40%PC (związki polarne). Podziałka %PC=0,5% z dokładnością [+/-] 2% CP. Temperatura: +50+200 °C z dokładności [+/-] 1°C.
Do kupienia na www.sklep.hertakcesoria.pl