...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU, materiał promocyjny

Oryginalne francuskie makaroniki – szkolenie z Thierrym Ayel

Delikatne, lekko chrupiące z aksamitnym kremem – stworzenie tych francuskich łakoci to nie lada sztuka! Jej tajniki zdradzi francuski mistrz Thierry Ayel na szkoleniu w Akademii Tortownia.pl.

Rodowód pastelowych smakołyków wywodzi się z Francji, a pierwsze wzmianki o ciastkach z podobną strukturą można znaleźć już w literaturze XIII wieku. Jednak dopiero 1830 cukiernicy wpadli na pomysł sklejenia dwóch ciasteczek słodkim aromatyzowanym kremem czy konfiturą o wymyślnym smaku. Receptura ta inspirowała wielu znanych cukierników regionalnych, a w roku 1862 produkcją makaroników zajął się dom Laduree w Paryżu. Do dziś jest najbardziej kultowym makaronikowym miejscem. na świecie. Jednak ich wielbicieli przybywa również w Polsce, stąd zaproszenie do udziału w szkoleniu, podczas którego francuski mistrz - Thierry Ayel zdradzi sekrety powstawania tych wymagających łakoci. 

 

Podczas pięciu godzin szkolenia poznasz sekrety doskonałego ciasta na makaroniki w dwóch wersjach smakowych oraz receptury aż czterech pysznych klasycznych kremów łączących te dwie słodkie mini bezy. Dowiesz się jak prawidłowo powinien przebiegać proces ich przygotowania. Poznasz warunki niezbędne aby makaroniki miały idealny kształt, wygląd i smak.

 

 

 

Terminy: 25. XI, 28.XI, 11.XII. 2015

Czas trwania: 1 dzień (5 h zegarowych)

Koszt: 550 zł

Miejsce: Akademia Tortownia.pl, ul. Tarnogórska 16, Warszawa

Kontakt:  22 678 15 80, www.tortownia.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji