...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Szkolenie: We francuskim stylu – nowe trendy w ciastach francuskich

Kto najlepiej łączy te trzy słowa: szyk, styl i ciasto francuskie? Oczywiście pastry chef Thierry Ayel! Francuski mistrz zaprasza na swoje najnowsze szkolenia z ciasta listkującego. Nowe techniki skracające czas przygotowania klasyki francuskiego cukiernictwa i nowe produkty na miarę nowych czasów. Tego nie można przegapić :)

Ciasta listkujące – francuskie i półfrancuskie – cieszą się na świecie niesłabnącą popularnością. Choć nie są kulinarną nowinką, a produktem z bogatą historią, od kilku lat w niezwykłym tempie rośnie grono ich zwolenników. Skąd ta nagła moda, która opanowała już większą część Europy i powoli wkracza do Polski? Odpowiedzią jest wciąż odkrywana uniwersalność tego produktu. Ciasta listkujące doskonale sprawdzają się w przygotowywaniu zarówno słodkich, jak i wytrawnych smakołyków. Szersze zastosowanie ciasta francuskiego to ogromna szansa dla każdej cukierni na poszerzenie oferty, zarówno jeśli chodzi o ciasta, jak i słodkie i słone przekąski.

Aby w pełni wykorzystać potencjał tego ciasta, zapraszamy na warsztaty, które poprowadzi znany francuski pastry chef Thierry Ayel, organizowane przez markę Kruszwica. W trakcie szkoleń cukiernicy i piekarze będą mieli okazję poznać przepisy przygotowane przez mistrza na zaskakujące odsłony mille feuille, Saint-Honore, croquet mosieur i inne wypieki. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się też, w jaki sposób – dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technik oraz margaryn z masłem Maestra Puff Pastry INTENSO i DELICATE – stworzyć idealne ciasto francuskie w bardzo krótkim czasie.

Pierwsze szkolenie z ciasta francuskiego mistrz Thierry Ayel przeprowadził 6 listopada br. w Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej w Mikołowie, a kolejne wkrótce.

HARMONOGRAM SZKOLEŃ Z THIERRY AYEL

29 listopada 2017 – Łódź, Global
6 grudnia 2017 – Piaseczno, Ambasador 92
16 stycznia 2018  – Pyskowice, Polmarkus.

Osoby zainteresowane udziałem w szkoleniach prosimy o kontakt pod nr tel. 606 802 949.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji