czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Szkolenie: We francuskim stylu – nowe trendy w ciastach francuskich 0

dodano ,Redakcja AK

Kto najlepiej łączy te trzy słowa: szyk, styl i ciasto francuskie? Oczywiście pastry chef Thierry Ayel! Francuski mistrz zaprasza na swoje najnowsze szkolenia z ciasta listkującego. Nowe techniki skracające czas przygotowania klasyki francuskiego cukiernictwa i nowe produkty na miarę nowych czasów. Tego nie można przegapić :)

Ciasta listkujące – francuskie i półfrancuskie – cieszą się na świecie niesłabnącą popularnością. Choć nie są kulinarną nowinką, a produktem z bogatą historią, od kilku lat w niezwykłym tempie rośnie grono ich zwolenników. Skąd ta nagła moda, która opanowała już większą część Europy i powoli wkracza do Polski? Odpowiedzią jest wciąż odkrywana uniwersalność tego produktu. Ciasta listkujące doskonale sprawdzają się w przygotowywaniu zarówno słodkich, jak i wytrawnych smakołyków. Szersze zastosowanie ciasta francuskiego to ogromna szansa dla każdej cukierni na poszerzenie oferty, zarówno jeśli chodzi o ciasta, jak i słodkie i słone przekąski.

Aby w pełni wykorzystać potencjał tego ciasta, zapraszamy na warsztaty, które poprowadzi znany francuski pastry chef Thierry Ayel, organizowane przez markę Kruszwica. W trakcie szkoleń cukiernicy i piekarze będą mieli okazję poznać przepisy przygotowane przez mistrza na zaskakujące odsłony mille feuille, Saint-Honore, croquet mosieur i inne wypieki. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się też, w jaki sposób – dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technik oraz margaryn z masłem Maestra Puff Pastry INTENSO i DELICATE – stworzyć idealne ciasto francuskie w bardzo krótkim czasie.

Pierwsze szkolenie z ciasta francuskiego mistrz Thierry Ayel przeprowadził 6 listopada br. w Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej w Mikołowie, a kolejne wkrótce.

HARMONOGRAM SZKOLEŃ Z THIERRY AYEL

29 listopada 2017 – Łódź, Global
6 grudnia 2017 – Piaseczno, Ambasador 92
16 stycznia 2018  – Pyskowice, Polmarkus.

Osoby zainteresowane udziałem w szkoleniach prosimy o kontakt pod nr tel. 606 802 949.

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe