Kto najlepiej łączy te trzy słowa: szyk, styl i ciasto francuskie? Oczywiście pastry chef Thierry Ayel! Francuski mistrz zaprasza na swoje najnowsze szkolenia z ciasta listkującego. Nowe techniki skracające czas przygotowania klasyki francuskiego cukiernictwa i nowe produkty na miarę nowych czasów. Tego nie można przegapić :)
Podobne artykuły
Desery, nauka i świetna atmosfera – spotkanie z Leonardo Di CarloOryginalne francuskie makaroniki – szkolenie z Thierrym AyelNauczanie przez filmowanieCiasta listkujące – francuskie i półfrancuskie – cieszą się na świecie niesłabnącą popularnością. Choć nie są kulinarną nowinką, a produktem z bogatą historią, od kilku lat w niezwykłym tempie rośnie grono ich zwolenników. Skąd ta nagła moda, która opanowała już większą część Europy i powoli wkracza do Polski? Odpowiedzią jest wciąż odkrywana uniwersalność tego produktu. Ciasta listkujące doskonale sprawdzają się w przygotowywaniu zarówno słodkich, jak i wytrawnych smakołyków. Szersze zastosowanie ciasta francuskiego to ogromna szansa dla każdej cukierni na poszerzenie oferty, zarówno jeśli chodzi o ciasta, jak i słodkie i słone przekąski.
Aby w pełni wykorzystać potencjał tego ciasta, zapraszamy na warsztaty, które poprowadzi znany francuski pastry chef Thierry Ayel, organizowane przez markę Kruszwica. W trakcie szkoleń cukiernicy i piekarze będą mieli okazję poznać przepisy przygotowane przez mistrza na zaskakujące odsłony mille feuille, Saint-Honore, croquet mosieur i inne wypieki. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się też, w jaki sposób – dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technik oraz margaryn z masłem Maestra Puff Pastry INTENSO i DELICATE – stworzyć idealne ciasto francuskie w bardzo krótkim czasie.
Pierwsze szkolenie z ciasta francuskiego mistrz Thierry Ayel przeprowadził 6 listopada br. w Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej w Mikołowie, a kolejne wkrótce.
HARMONOGRAM SZKOLEŃ Z THIERRY AYEL
29 listopada 2017 – Łódź, Global
6 grudnia 2017 – Piaseczno, Ambasador 92
16 stycznia 2018 – Pyskowice, Polmarkus.
Osoby zainteresowane udziałem w szkoleniach prosimy o kontakt pod nr tel. 606 802 949.