Comprital Polska, twórca programu Giubileo Experience, pozwalającego stworzyć lody o składzie całkowicie zrozumiałym dla konsumenta, bez tłuszczów roślinnych, sztucznych barwników i aromatów, po raz kolejny pomaga przedsiębiorcom otworzyć lodziarnię z prawdziwego zdarzenia.
Podobne artykuły
Jacopo Chelli, Giacomo Schiavon oraz boskie gelato w VegagastroSzkolenia CompritalRuszają zapisy na warsztaty lodziarskie w firmie CompritalOstatnia w tym roku edycja warsztatów „Otwórz z nami lodziarnię” odbyła się 21-23 listopada 2016 r. w siedzibie firmy w Stanisławowie. Poprowadzili je specjaliści z branży: Dawid Szulc, były technolog Comprital Polska, i Karol Łazarewicz Pudłowski, technolog Comprital Polska. Podczas szkolenia przybyli goście mogli uzyskać wiele informacji na interesujące ich tematy, m.in.: jak z sukcesem uruchomić lodziarnię, jakie komponenty do produkcji lodów wybrać czy jakie maszyny są najlepsze.
Organizatorzy jak zwykle zadbali o to, by uczestnicy posiedli nie tylko wiedzę teoretyczną i poznali najnowsze trendy w branży, ale również zyskali praktyczne umiejętności. Pracując na znanej wśród lodziarzy linii Giubileo Experience, lodów naturalnych – czysta etykieta – mogli własnoręcznie wyprodukować swoją pierwszą kuwetę lodów rzemieślniczych. Każdy otrzymał certyfikat potwierdzający ukończenie kursu.
Kolejna edycja bezpłatnych jednodniowych warsztatów planowana jest na 10 lub 11 stycznia 2017 r.
Zapisy: tel. 506 065 679 lub biuro@comprital.pl