...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja DB, materiał promocyjny

Pfahnl na bogato

Produkty z czystą etykietą, pieczywo i wyroby cukiernicze z bogactwem dodatków, pomysł na snacki oraz dekoracje – tak najkrócej można określić zakres tematyczny i technologiczny seminarium, które 16-17 kwietnia zorganizowała firma Pfahnl. Współorganizatorem były również firmy Bayard i Scotsman-Ice Systems.

W znanym już Centrum Szkoleniowym w Litomyślu grupa piekarzy i cukierników z całej Polski mogła spróbować różnorodnego pieczywa i wyrobów cukierniczych, a przede wszystkich zapoznać się z technologią produkcji na bazie prezentowanych mieszanek.

Prezentacja obejmowała:

- chleb orkiszowy z jabłkiem (produkt nagrodzony podczas SweetTarg),
- żytni chleba szefa,
- burcin z warzywami,
- chleb serwatkowy,
- produkty z czystą etykietą: Maraton z zawartością orzechów i ziaren, bagietka Eko, Multikorn pieczywo ciemne z mikroelementami,
- ciabatta rustikal ‒ pieczywo śródziemnomorskie z dodatkiem oliwek,
- pieczywo ziołowe Kłos (powszechnie stosowane w Austrii)
- Prometeusz – pieczywo o wysokiej zawartości białka, które może stanowić smacznym składnikiem zdrowej diety odchudzającej.

Drugiego dnia szczegółowo przedstawiono różne rodzaje tzw. snacków, które mogą rozszerzyć ofertę niejednej piekarni. Z kolei cukiernikom pokazano nowe zastosowania dla ciast jogurtowych, sposób na donuty czy kule serowe. Prezentowano również bazy drożdżowe, a także ciasta czekoladowe ze śliwek oraz tulipany w kąpieli czekoladowej. Dodatkowo firma Bayard, współorganizator wyjazdu polskich rzemieślników do Czech, dała świetny wykład na temat najnowszych trendów w zakresie dekoracji tortów. Na czasie było również wystąpienie firmy Scotsman-Ice Systems poświęcone nowoczesnym technologiom chłodniczym w przemyśle piekarniczym.

***

Zgodnie z tradycją spotkań organizowanych przez firmę Pfahnl pierwszy dzień zakończył się uroczystą kolacją i dobrą zabawą do samego rana. Natomiast po szkoleniu w drugim dniu wszyscy goście zwiedzili Stare Miasto i renesansowy pałacu w Litomyślu.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji