...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja DB, materiał promocyjny

Pfahnl na bogato

Produkty z czystą etykietą, pieczywo i wyroby cukiernicze z bogactwem dodatków, pomysł na snacki oraz dekoracje – tak najkrócej można określić zakres tematyczny i technologiczny seminarium, które 16-17 kwietnia zorganizowała firma Pfahnl. Współorganizatorem były również firmy Bayard i Scotsman-Ice Systems.

W znanym już Centrum Szkoleniowym w Litomyślu grupa piekarzy i cukierników z całej Polski mogła spróbować różnorodnego pieczywa i wyrobów cukierniczych, a przede wszystkich zapoznać się z technologią produkcji na bazie prezentowanych mieszanek.

Prezentacja obejmowała:

- chleb orkiszowy z jabłkiem (produkt nagrodzony podczas SweetTarg),
- żytni chleba szefa,
- burcin z warzywami,
- chleb serwatkowy,
- produkty z czystą etykietą: Maraton z zawartością orzechów i ziaren, bagietka Eko, Multikorn pieczywo ciemne z mikroelementami,
- ciabatta rustikal ‒ pieczywo śródziemnomorskie z dodatkiem oliwek,
- pieczywo ziołowe Kłos (powszechnie stosowane w Austrii)
- Prometeusz – pieczywo o wysokiej zawartości białka, które może stanowić smacznym składnikiem zdrowej diety odchudzającej.

Drugiego dnia szczegółowo przedstawiono różne rodzaje tzw. snacków, które mogą rozszerzyć ofertę niejednej piekarni. Z kolei cukiernikom pokazano nowe zastosowania dla ciast jogurtowych, sposób na donuty czy kule serowe. Prezentowano również bazy drożdżowe, a także ciasta czekoladowe ze śliwek oraz tulipany w kąpieli czekoladowej. Dodatkowo firma Bayard, współorganizator wyjazdu polskich rzemieślników do Czech, dała świetny wykład na temat najnowszych trendów w zakresie dekoracji tortów. Na czasie było również wystąpienie firmy Scotsman-Ice Systems poświęcone nowoczesnym technologiom chłodniczym w przemyśle piekarniczym.

***

Zgodnie z tradycją spotkań organizowanych przez firmę Pfahnl pierwszy dzień zakończył się uroczystą kolacją i dobrą zabawą do samego rana. Natomiast po szkoleniu w drugim dniu wszyscy goście zwiedzili Stare Miasto i renesansowy pałacu w Litomyślu.

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji