...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zeelandia Sp.zo.o., materiał promocyjny

Piernikowa choinka

autor: Zeelandia

Spód
260 g Q’ki
300 g Arabesque Lait 34
3 g aromatu orzechowego
39 g masła (można zastąpić margaryną)
18 g wody
160 g żurawiny suszonej
100 g orzechów  włoskich
120 g oleju

Q'ki mieszać z masłem na wolnych obrotach przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła), powoli dolewać wodę, zwiększyć obroty. Mieszać na średnich obrotach do czasu połączenia wszystkich składników.
Rozsypać na blachę w formie kruszonki. Wypiekać w temp. 200oC przez ok. 11 minut.
Po wystudzeniu pokruszyć na małe kawałki. Czekoladę połączyć z olejem w kąpieli wodnej.
Dodać pastę orzechową, posiekane orzechy, żurawinę oraz pokruszone Q'ki.
Wymieszać i rozsmarować na papierze do pieczenia lub macie silikonowej.
Pokroić na prostokąty o wymiarach 7 x 10 cm.

Mus o smaku piernikowym
345 g Arabesque Lait 34
195 g śmietany 30%
15 g przyprawy piernikowej
45 g cukru
90 g żółtka jaj
15 g żelatyny
600 g śmietany 30%

Schłodzoną śmietanę (600 g) ubić, żółtka wymieszać z cukrem. Śmietanę (195 g) zagotować z przyprawą piernikową.
Przecedzić i połączyć z żółtkami oraz namoczoną w małej ilości wody żelatyną, następnie dodać Arabesque i wymieszać do połączenia składników. Masę schłodzić do temperatury ok. 35oC i połączyć z ubitą śmietaną.
Foremki w kształcie choinek napełnić musem w ilości ok. 46 g / szt. Zamrozić, wyjąć z foremek i wykończyć zielonym zamszem.



Zamsz
500 g Arabesque Blanc 29
200 g oleju
5 g barwnika spożywczego zielonego

Czekoladę z olejem upłynnić, połączyć z barwnikiem i zblendować. Nanosić na zmrożone ciastka przy pomocy kompresora (można użyć gotowego zamszu w sprayu). Choinki nałożyć na wcześniej przygotowane spody.

Dekoracja
Dobla Gwiazdki białe

Przyrządzanie
1. Spód
2. Mus o smaku piernikowym
3. Zielony zamsz
4. Dekoracja

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji