...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Tort "Dla Ciebie"

Praca zakwalifikowana do finału II Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, ExpoSweet 2012
Autorzy: Krystian Walkowiak, Mariusz Górecki
Nauczyciel/opiekun: Dorota Kaczmarek
Wsparcie: Firma Zeelandia

Składniki:

Biszkopt 13 cm (26 cm)

  • 5 jaj                                    
  • 100 g cukru                
  • 100 g mąki pszennej            
  • 100 g mąki ziemniaczanej

 

Sposób wykonania:

  1. jaja z cukrem podgrzać
  2. masą jajowo-cukrową napowietrzyć
  3. delikatnie połączyć z przesianymi mąkami
  4. wypiec w temp 190 st. C


Mus czekoladowy z likierem z czarnej porzeczki:

  • 100 g śmietanki 30%
  • 300 g ubitej śmietanki
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 60 g likieru z czarnej porzeczki


Sposób wykonania:

  1. ze śmietanki i czekolady przygotować ganasz
  2. połączyć z likierem
  3. delikatnie wymieszać z ubitą czekoladą


Mus waniliowy z serem mascarpone:

  • 350 g śmietanki
  • 100 g sera mascarpone        
  • 50 g miodu               
  • 100 g żółtek               
  • 250 g białej czekolady        
  • laska wanilii


Sposób wykonania:

  1. śmietankę zagotować z laską wanilii
  2. połączyć z serem i miodem
  3. masę o temperaturze 80 st. C  połączyć z czekoladą
  4. blenderować ok. 5 minut i wystudzić do 5 st. C
  5. masę napowietrzyć


Galaretka malinowa:

  • 100 g pulpy malinowej
  • 60 g cukru
  • 20 g żelu    


Sposób wykonania:

  1. pulpę zagotować                                                        
  2. dodać cukier i żel                                                             
  3. wylać do mniejszej ramki do zżelowania                                                                                                            

Dekoracja:

  1. marcepan
  2. wystawka z karmelu

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji