...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Tort "Dla Ciebie"

Praca zakwalifikowana do finału II Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, ExpoSweet 2012
Autorzy: Krystian Walkowiak, Mariusz Górecki
Nauczyciel/opiekun: Dorota Kaczmarek
Wsparcie: Firma Zeelandia

Składniki:

Biszkopt 13 cm (26 cm)

  • 5 jaj                                    
  • 100 g cukru                
  • 100 g mąki pszennej            
  • 100 g mąki ziemniaczanej

 

Sposób wykonania:

  1. jaja z cukrem podgrzać
  2. masą jajowo-cukrową napowietrzyć
  3. delikatnie połączyć z przesianymi mąkami
  4. wypiec w temp 190 st. C


Mus czekoladowy z likierem z czarnej porzeczki:

  • 100 g śmietanki 30%
  • 300 g ubitej śmietanki
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 60 g likieru z czarnej porzeczki


Sposób wykonania:

  1. ze śmietanki i czekolady przygotować ganasz
  2. połączyć z likierem
  3. delikatnie wymieszać z ubitą czekoladą


Mus waniliowy z serem mascarpone:

  • 350 g śmietanki
  • 100 g sera mascarpone        
  • 50 g miodu               
  • 100 g żółtek               
  • 250 g białej czekolady        
  • laska wanilii


Sposób wykonania:

  1. śmietankę zagotować z laską wanilii
  2. połączyć z serem i miodem
  3. masę o temperaturze 80 st. C  połączyć z czekoladą
  4. blenderować ok. 5 minut i wystudzić do 5 st. C
  5. masę napowietrzyć


Galaretka malinowa:

  • 100 g pulpy malinowej
  • 60 g cukru
  • 20 g żelu    


Sposób wykonania:

  1. pulpę zagotować                                                        
  2. dodać cukier i żel                                                             
  3. wylać do mniejszej ramki do zżelowania                                                                                                            

Dekoracja:

  1. marcepan
  2. wystawka z karmelu

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji