...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Pierwsza w Polsce „Noc Lodożerców” za nami

Co roku w całym kraju organizowane są przeróżne eventy skierowane do prawdziwych kulinarnych odkrywców. Były już więc niezliczone noce restauracji, a nawet noce fanów sushi. Teraz przyszedł czas na „Noc Lodożerców”. W środę 15 sierpnia w Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” odbyło się nocne kosztowanie lodowych przysmaków.

Przez cały wieczór – od godziny 20 niemal do samej północy - wasilkowska lodziarnia należąca do ogólnopolskiej sieci „u Lodziarzy” tętniła życiem. Organizatorzy zapewnili liczne atrakcje dla całej rodziny, ze szczególnym uwzględnieniem najmłodszych. Zadbali też o właściwą oprawę – lokal rozświetlała widoczna z daleka iluminacja. Ale głównym bohaterem tego specjalnego wydarzenia były oczywiście lody.

Z tej wyjątkowej okazji klienci lodziarni mogli jako pierwsi w Polsce wypróbować zupełnie nowe, dotąd nieserwowane w żadnej z już ponad 50 lodziarni działających pod tym charakterystycznym szyldem. Lodziarze zaserwowali nocnym lodożercom m.in. lody o smaku słonego karmelu, pistacjowym, karmelu z sezamem i sorbet pomarańczowy z mięta i szpinakiem.


Jak przyznaje Piotr Kotowicz, do którego należy wasilkowska wytwórnia, pomysł organizacji eventu był nieprzypadkowy. Od dawna nosiliśmy się z zamiarem przeprowadzenia podobnego przedsięwzięcia, ale czekaliśmy na specjalną okazję. A tą było uruchomienie w naszej lodziarni pięknego ogródka, w którym klienci mogą w komfortowych warunkach, w spokoju kosztować nasze lodowe, tworzone w oparciu o naturalne składniki, specjały.

Co ciekawe, wydarzenie było nie tylko pierwszym tego typu w województwie podlaskim. W całej Polsce próżno bowiem szukać podobnych inicjatyw jak tak zorganizowana w Wasilkowie.

Zdaniem Radosława Charubina, twórcy tej dynamicznie rozwijającej się sieci lodziarni, zainteresowanie jakie wzbudził event wśród lokalnej społeczności dowodzi, że istnieje potrzeba na organizację tego typu wydarzeń. – Dlatego niewykluczone, że już niebawem akcja zyska ogólnopolski charakter a wezmą w niej udział jednocześnie wszystkie wytwórnie w kraju.

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji