czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Pisanki, piękne i kolorowe! 0

dodano ,Modecor, materiał promocyjny

Wielkanocne jaja z czekolady firmy Modecor. Zapraszamy do zobaczenia tutorialu.

Produkty Modecor potrzebne do dekoracji:
• Barwniki ColorPaint
• Barwniki ColorSpray
• Pędzelki do malowania
• Czekoladowe kwiaty
• Zamrażacz w sprayu
• Folia transferowa do czekolady
• Formy do czekolady

 

Fot. 1. Formy do jaj wylewamy białą i ciem­ną czekoladą. Nadmiar odlewamy tak, aby połówki jaj pozostały puste. Po zastygnię­ciu połówki łączymy ze sobą.

Fot. 2. Podstawa jaj może mieć dowolny kształt – w tym przypadku jest to okrąg. Czekoladę odlewamy w okrągłym rancie, bezpośrednio na folii transferowej.

Fot. 3. Przy użyciu barwników ColorPaint barwimy czekoladowe kwiatki.

Fot. 4. Do zabarwienia czekoladowych kwiatków używamy również perłowego barwnika na bazie alkoholu ColorSpray.

Fot. 5-6. Przed przystąpieniem do dalszego dekorowania czekoladowe jaja przytwier­dzamy, używając czekolady oraz zamraża­cza w sprayu.

Fot. 7-8. Za pomocą pędzelka malujemy jaja barwnikami ColorPaint.

Fot. 9-10. Do czekoladowego jaja przykle­jamy pomalowane czekoladowe kwiatki.

Fot. 11. Przyklejone kwiatki kolorujemy brokatem w sprayu Dust Glitter.

Tak przygotowane czekoladowe jaja na pewno będą oryginalną ozdobą witryn cukierniczych, a przede wszystkim stołów wielkanocnych.



Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Modecor

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe