...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja KG, materiał promocyjny

Pyszne chwasty w przepisach Małgorzaty Kalemby-Drożdż

Czy chwasty mogą być pyszne, zdrowe i... stosowane w wypiekach? Oczywiście! W sprzedaży pojawiła się najnowsza książka Małgorzaty Kalemby-Drożdż, miłośniczki dzikich roślin i autorki "Jadalnych kwiatów". Najnowsza publikacja to zbiór 137 przepisów na dania z chwastów, m.in. w słodkościach i konfiturach.

Po sukcesie "Jadalnych kwiatów" w 2012 r. przyszedł czas na chwasty. 18 czerwca br. premierę miała najnowsza książka kulinarna Małgorzaty Kalemby-Drożdż, doktor biochemii i autorki bloga "Trochę Inna Cukiernia", która przygotowała 137 przepisów na dania z chwastów: sałatki, pasty i sosy, zupy, tarty i makarony, koktajle, a także słodkości i konfitury. Oprócz przepisów opatrzonych rewelacyjnymi zdjęciami, wykonanymi przez autorkę (!), każdy znajdzie tu praktyczne porady dotyczące zbioru roślin i ich opis.

W "Pysznych chwastach" autorka bazuje tylko na 14 roślinach, ale jak przyznaje, nie chciała powielać schematu przewodnika botanicznego, lecz skupić się na roślinach, które wszyscy znają, umieją rozpoznać i które rosną praktycznie wszędzie. – Przepisy są naprawdę ciekawe. Nie powstały nagle, jako wynik pracy nad książką, ale były przeze mnie gotowane i fotografowane przez ostatnie trzy lata w ramach naszych codziennych posiłków. Około 20 przepisów znacie z bloga, natomiast cała reszta jest unikatowa. Do większości przepisów podana jest alternatywna wegańska wersja – dodała Małgorzata Kalemba-Drożdż.

– Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z fiołka, pokrzywy, stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania – przekonuje Ewa Wachowicz.

– Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecz! – Maryla Musidłowska, dziennikarka kulinarna Kuchnia+, Elle, In Style

 

Tytuł: "Pyszne chwasty"
Autor: Małgorzata Kalemba-Drożdż
Wydawnictwo: Pascal
Liczba stron: 336
okładka: twarda
rozmiar: 17 x 24 cm (B5)
ISBN: 978-83-7642-348-7



Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji