czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania































 
rozwiń opcje

Katalog firm

Trochę Inna Cukiernia

internet, 00-000

woj. małopolskie

internet

Opis działalności

Nie jestem wybitną kucharką. Gotowanie chyba nie jest moją pasją, jednak jest nią dobre jedzenie. Najbardziej lubię gotować, kiedy nie muszę. Niestety muszę niemal codziennie :) Za to pieczenie mnie odpręża i sprawia sporo frajdy. Może dlatego, że nie muszę tego robić? ;)

Nigdy nie twierdziłam, że słodycze są zdrowe. Daleka też jestem od stwierdzenia, że tylko źli ludzie nie lubią słodyczy. Po prostu uważam, że każdemu należy się odrobina przyjemności, a o zdrowej diecie decydują nie tylko produkty, ale przede wszystkim proporcje między nimi.

Okoliczności zmusiły mnie do wymyślania i adaptowania przepisów tak, żeby spełniały wymagania bezjajeczności i bezmleczności. A że z natury jestem leniwa, nie gotuję osobno dla alergicznego dziecka, osobno dla reszty, ale od razu dla wszystkich. Staram się, żeby jedzenie było smaczne, a nie tylko niealergizujące :)

Moja córka i 5 lat młodszy synek, nie mogą jeść jajek ani niczego, co ma związek z krową, nawet jeśli tylko obok krowy leżało. W związku z tym na moim blogu dominują przepisy na ciasta bez jajek, bez mleka, bez śmietany, bez masła itd. Zasady eliminacyjnej diety bezmlecznej i bezjajecznej zebrałam na moim blogu.

Zupełnie przez przypadek okazuje się, że niektóre moje wypieki spełniają wymogi kuchni wegańskiej :) Ale od razu zaznaczam dla wegan, że czasem podaję przepis jako potencjalnie wegański. Choć zawiera mleko kozie, to wystarczy wtedy zamienić je na jakieś mleko roślinne i po kłopocie.

Małgorzata Kalemba-Drożdż

Rozpoczęcie działalności

2009

Artykuły powiązane

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe