...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Sorbet w płatkach róż

autor: Małgorzata Kalemba-Drożdż, doktor biochemii, wykładowca, prowadzi blog „Trochę inna cukier­nia”, stworzyła wirtualny Klub Kwiatożerców, opublikowała dwie książki kulinarne: „Kwiatowa uczta. Jadalne kwiaty w 100 przepisach” (2012) i „Pyszne chwasty” (2014).

Ulubione owoce latem: wszystkie, pod warunkiem, że świeże

Nie wyobrażam sobie życia bez owoców. To najlepsze słodycze na świecie – pełne witamin, mikroelementów i flawonoidów. Stanowią świetną przekąskę regeneracyjną po ciężkim dniu pracy i w trakcie. A co najlepsze nie trzeba z nimi nic robić. Wystarczy umyć i zjeść. W lecie aż żal nie korzystać z całego bogactwa natury, więc jem wszystkie sezonowe owoce, jakie tylko się pojawią na targu. To również najlepszy czas, żeby owoce zamrozić lub zawekować, by zachować ich moc na zimę.

W lecie mleczni alergicy mają mocno pod górę, ponieważ wszyscy dookoła zajadają się lodami ociekającymi nabiałem. A przecież owoce już same w sobie stanowią wspaniały surowiec i nie trzeba kalać go mlekiem. Wystarczy zmiksować zmrożone owoce z bananem i od razu mamy gotowy deser lodowy o aksamitnej konsystencji i intensywnym owocowym smaku, który można wzmocnić aromatem ziół lub kwiatów.

Lubię eksperymentować (czyli, co mi smakuje?): nie ma ciekawszego eksperymentowania niż szukania połączeń smakowych między owocami, kwiatami lub ziołami. Jest aromatycznie, kolorowo i zdrowo.


RECEPTURA

Sorbet malinowo-różany (2 porcje)

Składniki

  • pół banana
  • kubek mrożonych malin
  • pół szklanki syropu z płatków róży


Banana pokroić w plasterki i włożyć na 20 minut do zamrażarki. Następnie wrzucić go do blendera, dodać maliny, dolać syrop z płatków róż i zmiksować na gładką lodową masę. Można podawać od razu, ewentualnie lekko zmrozić przed podaniem lub zamrozić w foremkach. Jeżeli sorbet wstawimy do zamrażarki na stałe, trzeba pamiętać, żeby go przełożyć do lodówki na ok. 30 minut przed podaniem.

Polecamy przecytać



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Trochę Inna Cukiernia

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji