...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , troche inna cukiernia, materiał promocyjny

Sernik nowojorski z fiołkami

autorka: Małgorzata Kalemba-Drożdż, Trochę Inna Cukiernia

Od sernika z fiołkami zaczęła się moja mania jedzenia kwiatów i co roku – na wiosnę – nie mogę się powstrzymać od przygotowania czegoś fiołkowego! Tym bardziej że fiołki zaczynają kwitnąć właśnie w marcu i kwietniu, jakby specjalnie na Wielkanoc. Mocno kremowy i wilgotny sernik nowojorski rewelacyjnie komponuje się ze smakiem tartych fiołków lub fiołkowej konfitury. Oto propozycja dla tych, którzy nie wyobrażają sobie Wielkanocy bez sernika i… kwiatów.

RECEPTURA

Spód
150 g ciasteczek digestive lub owsianych
85 g masła

Warstwa fiołkowa
tarte fiołki z cukrem lub konfitura fiołkowa

Masa serowa
750 g śmietankowego twarogu
3 duże jajka
220 g cukru pudru
180 g kwaśnej śmietany 18%
2 łyżeczki startej skórki z cytryny
60 ml soku z cytryny

Polewa
120 g kwaśnej śmietany 18%
1 łyżka cukru pudru
pół łyżeczki ekstraktu z wanilii

 

Dekoracja
krystalizowane lub kandyzowane fiołki

Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka pokruszyć lub rozdrobnić mikserem, wymieszać z roztopionym masłem, wyłożyć nimi spód tortownicy, lekko podnosząc boki. Piec w 180°C przez 8 minut, po czym wystudzić. Wystudzony spód posmarować przecierem z fiołków. Wszystkie składniki masy dokładnie zmiksować, wylać na fiołkowy spód. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej.

Piec w temperaturze 170°C w kąpieli wodnej (formę z sernikiem wkładamy do większej formy lub naczynia żarood­pornego, do którego nalewamy wrzącej wody do połowy wysokości formy z masą serową), dopóki sernik się całkowicie nie zetnie (ok. godziny).
 
Wymieszać składniki polewy śmieta­nowej i posmarować nią powierzchnię sernika. Wstawić do piekarnika jeszcze na 10 minut, po czym otworzyć drzwiczki piekarnika i zostawić do wystudzenia. Sernik dekorować bezpośrednio przed podaniem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Trochę Inna Cukiernia



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji