...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Rusza IV, absolutnie nietypowa edycja konkursu dla młodych Cukierników

- Oddajemy konkurs w ręce cukierniczej młodzieży - powiedział Jacek Zięba, koordynator i jeden z jurorów konkursu dla młodych cukierników Bake & Play.

Co miał na myśli? - Poprzednie edycje pokazały nam, że młodzientuzjaści sztuki cukierniczej szukają wyzwań, ale chcą działać na własnych zasadach. Niektóre z proponowanych przez nas tematów wywoływały lawinę zgłoszeń, inne - pewnie mniej trafione w młodzieżowe gusta - cieszyły się bardziej umiarkowanym powodzeniem. Docierały do nasteż liczne komentarze, prośby i uwagi dotyczące różnych aspektów konkursu. Postanowiliśmy je uwzględnić idać uczestnikom taką zabawę, jakiej oczekują – zapewnia Jacek Zięba.

 

Jakich zmian w konkursie możemy się spodziewać w tym roku? Przede wszystkim to uczestnicy wybiorą temat. Zanim ruszy właściwy konkurs, uruchomiona zostanie strona z propozycjami tematów. Każdy będzie mógł przesłać swoją propozycję i oddawać głosy. Spośród trzech tematów, które zdobędą największe poparcie, jurorzy wybiorą jeden i oczywiście dodadzą do niego swoje utrudnienia - np. składniki obowiązkowe.

Kolejną nowością będzie uruchomienie dedykowanego konkursowi profilu (grupy) na FB. W tym miejscu regularnie będą pojawiały się nowe informacje, porady, podpowiedzi. Za jego pośrednictwem uczestnicy IV edycji B&P będą też mogli dyskutować, wymieniać się uwagami, czy przesyłać pytania do organizatorów.

Organizatorzy planują też drobne zmiany dotyczące załączania prac i głosowania. - W poprzednich edycjach wiele osób czekało z zamieszczeniem swojego zgłoszenia do ostatniej chwili, w obawie, że ktoś zainspiruje się ich pracą. Aby uniknąć przeładowania systemu w czasie ostatniej doby, tym razem uruchomimy bramkę do głosowania jeszcze przed upływem ostatecznego terminu przesyłania prac. Uczestnicy będą mieli więc wybór – czy zaprezentować swoje dzieło Wcześniej i Zwiększyć szansę na większą liczbę głosów internautów, czy zachować tajemnicę na dłużej, skracając tym samym okres głosowania - tłumaczy Jacek Zięba.

Propozycje tematów prac konkursowych IV edycji B&P będzie można wysyłać od 7 do 28 września. Z kolei od 14 do 28 września otwarte będą bramki do głosowania na najlepsze propozycje. Zasadnicza część konkursu ruszy 15 października. Ostatnie prace, które wezmą udział w zabawie, muszą pojawić się na stronie 30 listopada, a już w mikołajki (czyli 6 grudnia) uczestnicy otrzymają prezent w postaci wyników.

Oczywiście sednem każdego konkursu są nagrody. Tu też organizatorzy postanowili wprowadzić pewne zmiany, by dodatkowo zmotywować uczestników, a jednocześnie podnieść prestiż konkursu. Na razie jednak nie chcą zdradzać jakie niezwykłe niespodzianki szykują dla uczestników.

-Wierzę, że zarówno fantastyczne, naprawdęfantastyczne nagrody, jaki zmieniona, bardziej dopasowana do młodych formuła konkursu spotkają się z ciepłym przyjęciem uczestników i przełożą się na ogromną frekwencję. Namawiam też nauczycieli, by zachęcali swoich podopiecznych do zabawy. Dla szkół, które zgłoszą najwięcej uczestników i najbardziej aktywnych opiekunów także szykujemy cenne niespodzianki-dodaje Jacek Zięba.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, w konkursie mogą wziąć udział osoby, które nieskończyły 21 roku życia. Zadaniem, z jakim zmierzą się uczestnicy, będzie wykonanie deseru lub ciasta na temat, który zostanie wyłoniony przed rozpoczęciem konkursu. Zabawa dedykowana jest przede wszystkim uczniom szkół cukierniczych i piekarniczych, ale organizatorzy serdecznie zapraszają też młodych entuzjastów słodkich wypieków nie związanych zbranżą cukierniczą.

Choć na razie organizatorzy niektóre aspekty zabawy trzymają w sekrecie, na początku września wszystkie tajemnice zostaną wyjaśnione. Zapraszamy do Zabawy Naprawdę Warto!

Propozycje tematów prac konkursowych IV edycji B&P, będzie można wysyłać od 7 do 28 września.
Z kolei od 14 do 28 września otwarte będą bramki do głosowania na najlepsze propozycje.
Zasadnicza część konkursu ruszy 15 października. Ostatnie prace, które wezmą udział w zabawie, muszą pojawić się na stronie 30 listopada, a już w Mikołajki (czyli 6 grudnia) uczestnicy otrzymają prezent w postaci wyników.

 

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJENA: www.akademiamistrza.pl/bakeandplay
www.facebook.com/akademiamistrza

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji