autor: Jabex
Receptura na blachę 60x40
Ciasto
150 g Golden Choco
600 g jaj
600 g oleju
150 g wody
Składniki na ciasto czekoladowe wymieszać na średnich obrotach przez 3 minuty. Przygotowane ciasto wylać na dwie blachy 40 × 60 i piec przez 15 minut w temperaturze 190oC.
Nadzienie pomarańczowe
800 g Dubai Sweet pomarańczowy
Nadzienie dozować workiem cukierniczym z okrągłą końcówką na wypieczone i wystudzone ciasto.
Masa śmietanowa
1200 g śmietany 33%
20 g żelatyny
100 g cukru pudru
Śmietanę ubić z cukrem, następnie połączyć z żelatyną. Całość wyłożyć na wcześniej zadozowane nadzienie Dubai Sweets. Następnie na śmietanę położyć drugi blat z ciasta czekoladowego.
Masa śmietanowo-pomarańczowa
1000 g śmietany 33%
20 g żelatyny
300 g Dubai Sweets pomarańczowy
Ubitą śmietanę połączyć z nadzieniem Dubai Sweets pomarańczowy i żelatyną. Gotową masę wykładać na ciasto czekoladowe i wygładzić.
Genaż
500 g Sonrisa Ciemna
200 g śmietany 33%
Z polewy i śmietany zrobić genaż. Dozować na wierzchu ciasta.