autor: Uniferm
RECEPTURA
Ciasto
3,90 kg mąki pszennej t.500
3,90 kg mieszanki drożdżowo- twarogowej UNIFERM HefeQark
1,20 kg margaryny
0,45 kg drożdży UNI Aktiva
1,30 kg jaj
0,40 kg cukru
0,12 kg soli
0,78 kg twarogu
3,00 kg wody
Nadzienie
5,40 kg masy percepanowej UNIFERM Persipan
0,60 kg mleka
0,45 kg jaj
0,15 kg kawy rozpuszczalnej
0,85 kg delikatnego kremu UNIFERM Bella Creme
22,50 kg razem ciasto+ nadzienie
Sposób przygotowania
Po wyrobieniu ciasta dzielimy na kęsy, odcinamy kęsy ciasta na sztuki 350 g i wałkujemy sztukę na grubość ok. 5 mm. Rozsmarowujemy nadzienie (250 g) i zwijamy w rulon. Następnie przecinamy wzdłuż strucle z nadzieniem przekładając ciasto „lewa prawa” (a ‘la warkocz) i wkładamy do foremki.
Opcjonalnie wykończyć górę pomadą oraz dół obtoczyć w migdałach.
.