...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , UNIFERM Polska, materiał promocyjny

Ciasto migdałowo-śmietankowe

autor: Uniferm

Receptura

Ciasto podstawowe:

10,000 kg mąki pszennej typ 550
10,000 kg UNIFERM HefeQuark
3,000 kg masła/margaryny
1,200 kg drożdży UNI Aktiva
3,400 kg jaj
2,000 kg twarogu
1,000 kg cukru
0,150 kg soli
ok. 4,200 kg wody
-------------------------------------------------------------
34,950 kg Razem


Ciasto podstawowe
1,200 kg


Krem maślany
0,300 kg masła
0,250 kg UNIFERM Persipan(masa marcepanopodobna)
0,075 kg jaj

Obkład
0,200 kg migdałów rozdrobnionych
0,150 kg cukru
0,300 kg śmietany kremówki 30%
--------------------------------------------------
2,475 kg Razem

Wytwarzanie:
Temperatura wypieku: ok.190°C
Czas wypieku: ok. 25 minut

Przerób:
Ciasto rozwałkować na wysmarowaną tłuszczem blachę i ponakłuwać. UNIFERM Persipan ubić z masłem, następnie dodać jajka. Krem maślany rozprowadzić równomiernie na ciasto. Na końcu udekorować migdałami i cukrem. Wypiekać na 3 gary bez pary. Ciepłe ciasto posmarować śmietaną.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez UNIFERM Polska Sp. z o. o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji