autor: Uniferm
RECEPTURA
Składniki
5,00 kg mąki pszennej (typ 500)
5,00 kg UNIFERM HefeQuark
0,30 kg UNIFERM Eisstar
1,20 kg oleju
1,70 kg jaj
0,50 kg cukru
0,07 kg soli
0,50 kg drożdży
2,80 kg wody
---------------------------
17,07 kg łącznie
Wytwarzanie
Mieszanie: 6+7min
Temp.ciasta: 26°C
Spoczynek: brak
Naważka: 1,8 kg
Czas garowania: ok 50 min
Temp.wypieku: góra 200°C; dół 150°C
Czas wypieku:18 min
Sposób przygotowania
Przygotować blachy 60 x 40 cm, wysmarować margaryną, następnie posypać mieszanką cukru i cynamonu (na powyższą ilość ciasta: 1,00 kg cukru; 0,100 kg cynamonu).
Po wypieku smarować wierzch margaryną następnie posypać odrobiną cukru.