...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Świąteczny tort herbaciany

autor: Master Martini

Biszkopt pistacjowy
80 g  jaj                
40 g  cukru kryształu        
50 g białek                
30 g cukru kryształu        
15 g Pasty Pistacjowej GELAT' é   
13 g Decor UP            
30 g mączki migdałowej        
15 g mączki pistacjowej        
45 g mąki pszennej            

Jajka ubić z 40 g cukru, osobno ubić białka podsypując je 30 g cukru. Do ubitych jajek dodać pastę pistacjową i Decor UP – wymieszać. Na końcu połączyć z ubitym białkiem i delikatnie wymieszać z suchymi składnikami. Masę wyłożyć do dwóch rantów i odpiec w temp. 200 °C.

Jabłka w karmelu
200 g  jabłek                
20 g GIOIA            
20g cukru                
5 g soku z cytryny              

Gioię z cukrem gotować do momentu uzyskania brązowego koloru, następnie dodać jabłko  pokrojone w kostkę i wymieszać. Na końcu połączyć z sokiem z cytryny.



Mus herbaciano – cynamonowy
Napar
125 g  śmietany 33%            
15 g  herbaty ALPEJSKI PONCZ    
8 g żelatyny            
50 g wody                
42 g żółtek                
22 g cukru pudru            
85 g naparu z herbaty        
42 g wódki                
230 g ARIBA LATTE DISCHI    
130 g Decor UP            
200 g śmietany 33%    
        
Herbatę zaparzyć w gorącej śmietanie. Po 10 minutach wycisnąć napar i rozpuścić w nim żelatynę namoczoną w zimnej wodzie. Następnie dodać ubite żółtko z cukrem, rozpuszczoną czekoladę i wódkę – całość wymieszać. Na końcu delikatnie połączyć z ubitą śmietaną i  Decor UP-em.

Do okrągłego rantu włożyć biszkopt pistacjowy, nałożyć połowę jabłek, przykryć częścią musu i drugim blatem pistacjowym, następnie wyłożyć pozostałą część jabłek i całość wypełnić musem herbacianym. Po schłodzeniu tort oblać polewą Caravella Cover Cacao.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji