...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Master Martini Polska, materiał promocyjny

Świąteczny tort herbaciany

autor: Master Martini

Biszkopt pistacjowy
80 g  jaj                
40 g  cukru kryształu        
50 g białek                
30 g cukru kryształu        
15 g Pasty Pistacjowej GELAT' é   
13 g Decor UP            
30 g mączki migdałowej        
15 g mączki pistacjowej        
45 g mąki pszennej            

Jajka ubić z 40 g cukru, osobno ubić białka podsypując je 30 g cukru. Do ubitych jajek dodać pastę pistacjową i Decor UP – wymieszać. Na końcu połączyć z ubitym białkiem i delikatnie wymieszać z suchymi składnikami. Masę wyłożyć do dwóch rantów i odpiec w temp. 200 °C.

Jabłka w karmelu
200 g  jabłek                
20 g GIOIA            
20g cukru                
5 g soku z cytryny              

Gioię z cukrem gotować do momentu uzyskania brązowego koloru, następnie dodać jabłko  pokrojone w kostkę i wymieszać. Na końcu połączyć z sokiem z cytryny.



Mus herbaciano – cynamonowy
Napar
125 g  śmietany 33%            
15 g  herbaty ALPEJSKI PONCZ    
8 g żelatyny            
50 g wody                
42 g żółtek                
22 g cukru pudru            
85 g naparu z herbaty        
42 g wódki                
230 g ARIBA LATTE DISCHI    
130 g Decor UP            
200 g śmietany 33%    
        
Herbatę zaparzyć w gorącej śmietanie. Po 10 minutach wycisnąć napar i rozpuścić w nim żelatynę namoczoną w zimnej wodzie. Następnie dodać ubite żółtko z cukrem, rozpuszczoną czekoladę i wódkę – całość wymieszać. Na końcu delikatnie połączyć z ubitą śmietaną i  Decor UP-em.

Do okrągłego rantu włożyć biszkopt pistacjowy, nałożyć połowę jabłek, przykryć częścią musu i drugim blatem pistacjowym, następnie wyłożyć pozostałą część jabłek i całość wypełnić musem herbacianym. Po schłodzeniu tort oblać polewą Caravella Cover Cacao.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Master Martini Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji