...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Szkoła Artystyczna w nowym miejscu już działa!

26 lutego br. w Lublinie, Wiesław Kucia wspólnie z żoną Anną oficjalnie otwarli Szkołę Artystyczną w zupełnie nowej odsłonie. W nowym miejscu – w doborowym towarzystwie, przy dobrym jedzeniu i efektownych pokazach zaprzyjaźnionych mistrzów – zainaugurowali kolejny, bogatszy, etap firmy.

Na oficjalnym otwarciu Szkoły Artystycznej w nowym miejscu i w imponująco wyposażonej przestrzeni pojawiło się wielu gości, a także przyjaciół, którzy przyczynili się do rozwoju i powstania nowoczesnego studia. Specjalnie na ten dzień Wiesław Kucia zaplanował kilka wyjątkowych atrakcji z udziałem wysokiej klasy specjalistów.

Wśród zaproszonych przyjaciół Wiesława Kuci spotkaliśmy Thierry Ayela i Jadwigę Piotrowicz

Pokazy rozpoczęła Joanna Tarka z Chocoevents, mistrzyni czekoladowych kreacji, która na tę okazję postanowiła stworzyć proste i pyszne czekoladowe desery. Wśród nich znalazł się ekspresowo wypiekany deser w formie biszkoptu, przygotowywany w kilkadziesiąt sekund w kuchence mikrofalowej.

Joanna Tarka na otwarcie nowego studia przygotowała desery, oczywiście czekoladowe

W świat niesamowitych dekoracji florystycznych z masy cukrowej wprowadziła Iga Sarzyńska, która nie tylko opowiadała o trendach w sugarcraftingu, ale zadziwiała precyzją ręcznie robionych kwiatów. Zgodnie z założeniem promowania kuchni regionalnej, w studio pojawił się Kamil Kotarski – ekspert kulinarny i kucharz związany z restauracją „16 stołów” z Lublina, który ugotował rewelacyjną tradycyjną zupę cebulową, która została równie entuzjastycznie przyjęta co słodycze. Ponieważ Szkoła Artystyczna to miejsce innowacji, gospodarze zadbali o nowoczesne rozwiązania w cukiernictwie, prezentując możliwości plotera do drukowania na tortach firmy Modecor. Nie da się ukryć, że największe zainteresowanie wzbudził jednak pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu firmy Colorfood. W oparach ciekłego azotu Krzysztof Polok poprowadził show, w którym łączył nieoczywiste smaki i struktury.

 

– Bardzo się cieszymy, że w końcu powstało studio, w którym możemy realizować szkolenia piekarskie, cukiernicze i kulinarne, w profesjonalnych i komfortowych warunkach. Cieszę się, że takie miejsce udało się stworzyć właśnie w Lublinie – stolicy regionu, który ma silne tradycje rzemieślnicze i słynie z kulinarnych perełek. Oprócz profesjonalnych szkoleń nasze studio będzie promować lokalne dziedzictwo kulinarne wśród młodszych i dorosłych, a także pielęgnować rzemieślnicze piekarstwo i cukiernictwo. To studio to po prostu spełnienie naszych marzeń – podkreśla z satysfakcją Anna Kucia.

Krótko po otwarciu studia odbyły się pierwsze warsztaty – szkolenie z pieczywa włoskiego poprowadził Wiesław Kucia, a sztukę tworzenia pralin i trufli zaprezentował chocolatier Marcin Paździor. Tuż przed Wielkanocą miały miejsce warsztaty dla dzieci z jednej z lubelskich szkół podstawowych. Dzieci dekorowały świąteczne ciasteczka oraz uczyły się własnoręcznie przygotowywać trufle i czekoladowe dekoracje.

Słodka lekcja z czekoladą, czyli szkolenie z Marcinem Paździorem

W planach są kolejne ciekawe warsztaty, m.in. torty malowane z Magdaleną Komorowską, a także styl angielski z Igą Sarzyńską. Harmonogram szkoleń oraz zapisy na www.kucia.com.pl/szkolenia

Bieżące wydanie czasopisma

Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji