...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Trzecia edycja Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych

Trwają zapisy na konkurs dekoracji cukierniczych podczas Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych. Do 2 sierpnia 2017 można zgłaszać swój udział w konkursie 3. edycji Festiwalu, który w tym roku odbędzie się 23 i 24 września w Warszawie, w przestrzeni kreatywnej „Babka do wynajęcia”.

Siedemdziesięciu finalistów wyłonionych w eliminacjach przygotuje prace w czterech kategoriach: tort weselny, tort w stylu dowolnym, kwiaty cukrowe i małe formy. Prace będą oceniane m.in. od kątem dopasowania do tematu zadanego przez organizatorów. Aby warunki konkurencji jak najbardziej przypominały rzeczywiste sytuacje z codziennej pracy dekoratora wyrobów cukierniczych, torty wesele powstaną dla wymyślonej na potrzeby konkursu młodej pary, która mogłaby istnieć naprawdę. Tematem przewodnim konkursu jest czas.

Tytuły prac w poszczególnych konkurencjach:

  • I. Tort weselny – „Anna i Emmanuel”
    Panna Młoda to Anna z Warszawy. Jest elegancką kobietą, nosi krótko przystrzyżone blond włosy i geometryczną biżuterię. Zawodowo zajmuje się architekturą wnętrz, chętnie śledzi bieżące trendy, w swoich projektach lubi wykorzystywać zaskakujące połączenia. Tydzień po ślubie kończy 40 lat, więc dla niej uroczystość będzie "podwójna".
    Pan Młody ma na imię Emmanuel, pochodzi z Krakowa. Jest historykiem sztuki. Właśnie skończył studia magisterskie i od października rozpoczyna studia doktoranckie na jednej z warszawskich szkół wyższych. Nie wyróżnia się wyglądem i jest, w porównaniu do przyszłej żony, dość małomówny.
    Drogi Anny i Emmanuela krzyżowały się kilkukrotnie, pierwszy raz spotkali się 11 lat temu.
    Wesele odbędzie się w restauracji na dachu wieżowca, z której tarasu rozciąga się widok na Wisłę. Ona będzie w gładkiej białej sukni podkreślającej kobiece kształty, bez zbędnych ozdób. Dekoracja sali ma być delikatna i elegancka, subtelnie podkreślać charakter imprezy. Na stołach znajdą się kompozycje z roślin w odcieniach bieli i zieleni, prawdopodobnie między innymi sukulenty, ale nie jest to jeszcze do końca ustalone z florystą.
  • II. Tort w stylu dowolnym (o dowolnym kształcie i na dowolną okazję) – „tik-tak-tik-tak".
  • III. Kwiaty cukrowe – „chwila".
  • IV. Małe formy (ciasteczka, pierniczki, babeczki) – „czasoprzestrzeń".

W sobotę, 23 września, jury złożone z nauczycieli Akademii tortownia.pl i zaproszonych gości oceni prace finałowe i wyłoni laureatów w każdej konkurencji. W tym czasie Finaliści konkursu będą uczestniczyć w inspirującej konferencji zatytułowanej „Ja i moja słodka marka”.

W niedzielę wystawa tortów zostanie otwarta dla szerokiej publiczności oraz uzupełniona stoiskami najlepszych rzemieślniczych cukierni i pracowni cukierniczych. Powstanie więc, tak ważna, równowaga miedzy smakiem i dekoracją wypieków artystycznych. Ponadto, w strefie wiedzy zwiedzający będą mogli kupić książki o dekoracjach, otrzymać autograf Igi Sarzyńskiej, autorki bestsellera „Moje cztery pory roku” i wezmą udział w bezpłatnych warsztatach edukacyjnych dla dzieci i dorosłych.

Zależy nam, żeby zachęcać konsumentów do świadomego wybierania wyrobów cukierniczych. Chcemy pokazać, że cukiernictwo i dekoracje cukiernicze mogą być postrzegane jako rodzaj sztuki użytkowej. Stąd wybór modnego miejsca i szeroka promocja wydarzenia w ogólnodostępnych mediach, wśród potencjalnych klientów – mówi Agnieszka Klimczak, organizatorka konkursu i wystawy.

Trzecia edycja Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych odbędzie się w świetnie skomunikowanej z Warszawą jasnej przestrzeni „Babka do wynajęcia”, a wstęp na imprezę będzie bezpłatny. Udział w konkursie i wystawie to wspaniała okazja do promowania swoich wypieków artystycznych.

Więcej informacji i zapisy na konkurs: www.tortownia.pl/ofta

Bieżące wydanie czasopisma

W nowy rok wchodzimy w znakomitym towarzystwie – Maciej Rosiński, Michał Iwaniuk i Maciej Wiśniewski podkręcą Wasze ambicje na rozwój i kreacje. My zaostrzymy apetyt na branżowe szkolenia, a także na rzemieślnicze pączki i donuty.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji