Przypominamy, że do 15 lutego br. można zgłaszać swój udział w Ogólnopolskim Konkursie Cukierniczym dla szkół i organizacji młodzieżowych „Zdrowo – Smacznie – Artystycznie”. W tym roku do wykonania będą torty. Uczniowie cukiernictwa, spróbujcie swoich sił!
Podobne artykuły
Zaskakujące eliminacje w WielkopolsceKonkurs kultywujący dobre tradycjeMiła niespodzianka w finale Turnieju we WrocławiuDlaczego warto wziąć udział w tym konkursie? To bodaj jedyny ogólnopolski konkurs dla młodych cukierników na miarę czasów, w którym ocenia się zarówno artystyczną stronę wyrobu, jego smak, jak i walory zdrowotne. W przygotowanej przez uczniów prezentacji tortu muszą być uwzględnione składniki i ich proporcje, ale także wyliczone wartości odżywcze (w kcal na 100 g produktu), tj. zawartość cukrów, tłuszczów oraz komponentów korzystnych dla zdrowia (witaminy, mikroelementy). Konkurs składa się z dwóch etapów: eliminacje i finał.
ELIMINACJE
- do 15.02.2017 r. należy wypełnić formularz zgłoszeniowy [dostępny poniżej w PDF-ie] oraz przesłać go na adres mailowy organizatora: ohprybnik@wp.pl
- do 28.02.2017 r. należy przygotować prezentację – w formacie PowerPoint – własnoręcznie wykonanego tortu zgodnie z kryteriami opisanymi w regulaminie [regulamin poniżej w PDF-ie] i przesłać ją na adres mailowy: ohprybnik@wp.pl
Przesłanie prezentacji oraz wypełnienie formularza zgłoszeniowego na etap eliminacyjny jest równoznaczne ze zgłoszeniem drużyny do konkursu.
Wyniki etapu eliminacyjnego poznamy do 10 marca, a lista 8 zakwalifikowanych dwuosobowych zespołów pojawi się na stronie organizatora konkursu
Wielki FINAŁ odbędzie się 27 marca, podczas VIII edycji SweetTARGów.