...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Uzupełnij biblioteczkę na Strefie Mistrza Branży

Apetyczne premiery, ciekawe nowości. Spotkania z autorami i ich publikacje. Na Strefie Mistrza Branży zadbamy o ubogacenie twojej biblioteczki kulinarnej!

Strefa Mistrza Branży to nie tylko pokazy i degustacje, ale też wiedza przekazywana w formie papierowej. A konkretnie - książki. Tym razem dostępne u nas będą aż dwie premiery, a także najnowsza publikacja Małgorzaty Kalemby Drożdż. 

 

 

"Forma obfitości"

W swojej najnowszej książce Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. Czytelnik najdzie tam połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzy posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu. Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i potraw w duchu zero waste. Laura Osęka będzie również uczetniczką  panelu dyskusyjnego "Na tropach smaku". Czytaj więcej >>> KLIK!

„Majstersztyk chleba” 

Głosem wielu autorów i piekarzy międzynarodowa antologia "Majstersztyk chleba" to  mistrzostwo formy. Opowieść o tym, czym był i czym jest chleb.mNie da się bowiem w kilku zdaniach opowiedzieć o chlebie, który w każdym człowieku zawiera inną historię, czy też inną opowieść. Prócz podstawowej funkcji żywieniowej, pełni on także rolę tęsknoty, patriotyzmu, wiary, pracy, dobrobytu czy szacunku. Książka ta jest właśnie świadectwem tego jak ważny jest chleb w kulturze i historii społeczeństw.

„Smakowite drzewa”

Najnowsza pozycja od Małgorzaty Kalembry-Drożdż już została wyróżniona przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną w Polsce nagrodą AIS Prix 2018 dla najlepszej książki gastronomicznej! Po chwastach, kwiatach i ziołach przyszła pora na użycie w kuchni... drzew! Autorka po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Dzięki jej autorskim recepturom czytelnik może spróbować przygotować marynowane szyszki, bukową nutelle czy lipowe lody. A także ugotwać brzozowe risotto, upiec chleb z żołędzi i zrobić keczup z głogu. Książka na Strefie MB będzie dostępna w sobotę (14.09.2019). Małgorzata Kalemba -Drożdż będzie też goście Strefy MB oraz uczestniczką panelu dyskusyjnego "Na tropach smaku". Czytaj więcej >>> KLIK!


Uzupełnijcie z nami swoją biblioteczkę, poznajcie zaprzyjaźnionych z naszą redakcją autorów i czerpcie inspiracje z pokazów zaprosoznych gości! Czekamy na Was 12-14 września targi BAKEPOL, hala Dunaj, stoisko nr 91.

Targi Bakepol >>> KLIK!

Adres: Międzynarodowe Centrum Targowo-Kongresowe EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9 




Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji