Apetyczne premiery, ciekawe nowości. Spotkania z autorami i ich publikacje. Na Strefie Mistrza Branży zadbamy o ubogacenie twojej biblioteczki kulinarnej!
Strefa Mistrza Branży to nie tylko pokazy i degustacje, ale też wiedza przekazywana w formie papierowej. A konkretnie - książki. Tym razem dostępne u nas będą aż dwie premiery, a także najnowsza publikacja Małgorzaty Kalemby Drożdż.
"Forma obfitości"
W swojej najnowszej książce Laura Osęka proponuje 87 przepisów na pyszne i nieskomplikowane dania, które da się przygotować w jednym naczyniu w piekarniku. Czytelnik najdzie tam połączenia wszystkich pięciu (a nawet sześciu) smaków, zainspirowane kuchniami świata, ale wykonane w znacznej mierze z łatwo dostępnych, polskich składników. Dzięki sezonowym warzywom i owocom stworzy posiłki bez wyrzeczeń, pełne smaku i aromatu. Od słodkich i wytrawnych propozycji śniadaniowych, przez wypieki i zapiekanki, aż do gulaszy i potraw w duchu zero waste. Laura Osęka będzie również uczetniczką panelu dyskusyjnego "Na tropach smaku". Czytaj więcej >>> KLIK!
„Majstersztyk chleba”
Głosem wielu autorów i piekarzy międzynarodowa antologia "Majstersztyk chleba" to mistrzostwo formy. Opowieść o tym, czym był i czym jest chleb.mNie da się bowiem w kilku zdaniach opowiedzieć o chlebie, który w każdym człowieku zawiera inną historię, czy też inną opowieść. Prócz podstawowej funkcji żywieniowej, pełni on także rolę tęsknoty, patriotyzmu, wiary, pracy, dobrobytu czy szacunku. Książka ta jest właśnie świadectwem tego jak ważny jest chleb w kulturze i historii społeczeństw.
„Smakowite drzewa”
Najnowsza pozycja od Małgorzaty Kalembry-Drożdż już została wyróżniona przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną w Polsce nagrodą AIS Prix 2018 dla najlepszej książki gastronomicznej! Po chwastach, kwiatach i ziołach przyszła pora na użycie w kuchni... drzew! Autorka po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Dzięki jej autorskim recepturom czytelnik może spróbować przygotować marynowane szyszki, bukową nutelle czy lipowe lody. A także ugotwać brzozowe risotto, upiec chleb z żołędzi i zrobić keczup z głogu. Książka na Strefie MB będzie dostępna w sobotę (14.09.2019). Małgorzata Kalemba -Drożdż będzie też goście Strefy MB oraz uczestniczką panelu dyskusyjnego "Na tropach smaku". Czytaj więcej >>> KLIK!
Uzupełnijcie z nami swoją biblioteczkę, poznajcie zaprzyjaźnionych z naszą redakcją autorów i czerpcie inspiracje z pokazów zaprosoznych gości! Czekamy na Was 12-14 września targi BAKEPOL, hala Dunaj, stoisko nr 91.
Targi Bakepol >>> KLIK!
Adres: Międzynarodowe Centrum Targowo-Kongresowe EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9