Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego zaprasza wszystkich uczniów – przyszłych cukierników, piekarzy i kucharzy – do udziału w V Zespołowych Mistrzostwach Młodych Cukierników, które odbędą się 2 marca. Zgłoszenia przyjmowane są online do 15 lutego br.
Podobne artykuły
Kto zrobił Deser na dychę?Deser na dychę – konkurs dla uczniów na 10. edycję Sweettargi 2019Fasolowe brownie kontra egzotyka! Niespodzianki konkursu Zdrowo – Smacznie – ArtystycznieZespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników po raz piąty uświetnią Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTARGi w Katowicach. W tym roku dwuosobowe zespoły uczniów zmierzą się z ... mazurkiem wielkanocnym. Zapowiada się ciekawie, zwłaszcza że oceniana będzie nie tylko kreatywność prac młodych zawodników, ale też walory smakowe przygotowanych wypieków. Każdy zespół podczas konkursu będzie miał za zadanie złożyć i udekorować mazurek oraz przygotować jego porcję do degustacji.
Organizatorem konkursu jest oczywiście Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego, która zgodnie ze swoją ideą i zasadami działania – zawsze daje uczniom duże pole do popisu. Nie inaczej jest tym razem. Jak czytamy w najnowszy regulaminie: "Mazurek może być wykonany dowolną techniką, w dowolnym stylu i może mieć dowolny kształt oraz dowolną wielkość". Co zatem będzie się liczyć? Jurorzy będą oceniać pracę pod względem formy i stylu pracy konkursowej, metod produkcji, walorów smakowych, sposobu dekoracji oraz formy prezentacji procesu powstawania pracy konkursowej.
Kto może wziąć udział?
Konkurs przeznaczony jest dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych. W konkursie mogą wziąć udział uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernika lub zawodach pokrewnych oraz pasjonaci sztuki cukierniczej uczący się w szkołach ponadgimnazjalnych.
JAK ZGŁOSIĆ SWÓJ UDZIAŁ
Zgłoszenia do Konkursu są przyjmowane wyłącznie online, za pośrednictwem formularza zgłoszeniowego dostępnego TUTAJ.
REGULAMIN KONKURSU znajduje się TUTAJ.