...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Vincent Vallée - nowy World Chocolate Master

Podjął największe ryzyko, przygotowując wyjątkowe połączenia smakowej i projektując niezwykłe rzeźby z czekolady. Opłaciło się - jurorzy konkursu World Chocolate Masters przyznali mu główną nagrodę i zgodnie stwierdzili, że efekt jego starań przeszedł ich najśmielsze oczekiwania! Oto nowy Mistrz Czekolady - Vincent Vallée .

Od 28-30 października 20 najbardziej utalentowanych cukierników z całego świata zmagało się w Paryżu, by zdobyć tytuł Mistrza Czekolady. Tworzyli niewiarygodne w konstrukcji czekoladowe rzeźby, zachywcające perfekcją praliny, nowoczesne przekąski i przede wszystkim smakowite ciasta. Wszyscy prezentowali wyrównany poziom i pokazali czym będzie czekolada przyszłości. Jednak tylko trójka z nich stanęła na podium. Pierwsze miejsce zajął reprezentant Francji - Vincent Vallée .

 

 

27-letni chocolatier od najmłodszych lat zajmuje się słodkimi kreacjami, zdobywając doświadczenie pod okiem ojca, właściciela michelinowskiej restauracji. Chocolatier zdobył uznanie jury aż w trzech kategoriach: rzeźba, mała rzeźba oraz pralina. W swoich dziełach próbował pokazać harmonię panującą między ludźmi, zwierzętami oraz roślinami.

 

 

 
 

 

Laureaci World Chocolate Master 2015:

I miejsce: Vincent Vallée – Francja

II miejsce: Hisashi Onobayashi – Japonia

III miejsce: Marijn Coertjens – Belgia

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji