...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kruszwica, materiał promocyjny

Warto postawić na zdolną młodzież – zakończona druga edycja Bake & Play

Zwycięzcą zakończonej niedawno II edycji Bake & Play został Kamil Zdziebłowski. Na drugim stopniu podium stanęła zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu – Justyna Borecka. Miejsce trzecie zajęła Aleksandra Pudelska.

Obserwując prace zwycięzców II edycji konkursu Akademii Mistrza Bake & Play, z całą pewnością można powiedzieć jedno – głowy młodych cukierników są pełne doskonałych pomysłów, to ludzie niesamowicie twórczy, pełni pasji, którzy zaskakują umiejętnościami.

W zorganizowanej przez ZT Kruszwica zabawie wzięło udział kilkadziesiąt osób. Zaprezentowano ponad 100 prac, z których – zdaniem sędziów – zdecydowana większość zasłużyła na wyróżnienie.
– Brawa dla wszystkich, którzy zdecydowali się wziąć udział w konkursie. Dla mnie każdy z nich jest zwycięzcą. Najchętniej przyznałbym nagrody wszystkim uczestnikom. Naprawdę na to zasłużyli – ocenił jeden z sędziów, Jacek Zięba, technolog żywności z Kruszwicy. – Biorąc pod uwagę, że poziom wszystkich prac był bardzo wysoki, wybranie zwycięzców nie była dla nas łatwe – przyznaje.

 

Mimo podkreślanych przez wszystkich jurorów trudności z wyborem najlepszych udało się wytypować laureatów. Zwycięzcą został Kamil Zdziebłowski. Na drugim miejscu uplasowała się zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu Justyna Borecka, a trzecie zajęła Aleksandra Pudelska.

Prace konkursowe oceniali również internauci. Dzięki ich głosom nagrodę publiczności wywalczyła Klaudia Derling.
Udział w II edycji Bake & Play był dla wszystkich uczestników szansą, żeby pochwalić się swoimi umiejętnościami i kreatywnością. Pewien wpływ na motywację młodych cukierników miały z pewnością również nagrody: smartfon Samsung S5, tablet Lenovo, słuchawki Monster Beats i selfie stick oraz – dla wszystkich laureatów – udział w warsztatach prowadzonych przez Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego, które odbędą się w marcu.
– Biorąc pod uwagę poziom, który zaprezentowali uczestnicy konkursu, już widzę, że mogę zaplanować zajęcia o naprawdę wysokim poziomie trudności – mówi Mieczysław Chojnowski, przewodniczący konkursowego jury. – Nie chcę psuć niespodzianki, więc nie zdradzę, czym dokładnie będziemy się zajmować, ale dołożę wszelkich starań, by po tych zajęciach ci nieprzeciętnie zdolni młodzi ludzie byli jeszcze lepszymi cukiernikami – obiecuje.

 

Nie tylko zwycięzcy doczekali się pochwał z ust Mistrza Świata w Cukiernictwie. Pozostali uczestnicy zebrali równie pochlebne opinie. – Jestem pod wielkim wrażeniem tego, jak wiele różnorodnych technik zaprezentowali w swoich pracach. Mogliśmy się przekonać, że mimo tak młodego wieku doskonale radzą sobie zarówno z masą cukrową, jak i karmelem czy czekoladą. W wielu przypadkach mieliśmy świetny dobór składników i niezwykłą wprost estetykę prac. A wykonanie elementów z masy cukrowej, w tym bardzo szczegółowych figurek, zasługuje na najwyższe uznanie – ocenia Chojnowski.
Druga edycja konkursu Akademii Mistrza okazała się wielkim sukcesem nie tylko z powodu wysokiego poziomu prac zaprezentowanych przez uczestników. Sędziowie byli mile zaskoczeni wysoką frekwencją oraz zaangażowaniem mentorów.
– Zawsze powtarzałem, że mamy cudowną młodzież, tylko trzeba dać jej szansę pokazania się. Dlatego to, że wspaniale poradzili sobie z zadaniami, wcale mnie nie dziwi. Bardzo miło zaskoczyło mnie za to duże zainteresowanie konkursem. To dla mnie dowód na to, że to, co robimy, ma sens, że jest potrzebne – mówi Jacek Zięba. – Jednocześnie jestem szalenie wdzięczny mentorom, nauczycielom i mistrzom opiekującym się młodymi cukiernikami. Bez ich zaangażowania i poświęcenia wielu z tych młodych ludzi nie miałaby szansy pokazać się na forum cukierniczym. W dowód wdzięczności i uznania wyróżniliśmy więc i nagrodziliśmy cukiernię Aleksandra w Kłobucku oraz Zespół Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie.

 

Sukces drugiej odsłony Bake & Play to dla organizatorów jasny komunikat – przedsięwzięcie należy kontynuować. – Mam nadzieję, że kolejna edycja zaskoczy nas jeszcze bardziej pod względem frekwencji i pomysłowości młodych ludzi. Mogę już zdradzić, że trzecia odsłona Bake & Play rozpocznie się w październiku 2016 roku, jednak temat konkursu i nagrody, które przygotowujemy dla uczestników, na razie pozostaną moją słodką tajemnicą – dodaje Zięba.

Justyna Stefańska

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji