...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Wiosenno-letnie inspiracje z Eco Trade

Co jak co, ale szkolenia z Danielem Waliszewskim z firmy Eco Trade nie są nudne. Lubi to, co robi, lubi się dzielić swoją pasją, a kiedy zaprosi do swojej pracowni innych pasjonatów, to takie szkolenie przypomina dobrą zabawę. I tak właśnie było 19-20 czerwca w Gliwicach przy ul. Okrężnej 8.

Było ich 10, w każdym z nich pasja do cukiernictwa i chęć poznawania czegoś nowego. Przyjechali ze Śląska, Wielkopolski, a także z łódzkiego. Nie trzeba było ich długo zachęcać do pracy - po krótkim wstępie Daniela Waliszewskiego cukiernicy szybko podzieli się na 2-osobowe grupy i ruszyli do stanowisk, mając do dyspozycji stos receptur i najlepsze produkty firmy Eco Trade. Wśród gotowych mieszanek warto wymienić ciasta biszkoptowo-tłuszczowych (m.in. orzechowe, czekoladowe, cytrusowe, jogurtowe), ciasta biszkoptowe, ciasta kruche. W użyciu była również czekolada, krem brulee (zastosowany w tartach i deserach), stabilizatory smakowe oraz produkty do tworzenia żeli.

W ciągu 5 godzin I dnia szkolenia powstał spory asortyment ciast, ciasteczek, tartaletek, muffin, torcików i 2 perły w koronie - tort bezowy z serkiem mascarpone oraz tarta jabłkowa. Kolejnego dnia nastąpił najfajniejszy etap prac - dekorowanie. Jak przystało na wiosenno-letnie inspiracje, było dużo owoców, zwłaszcza porzeczek, truskawek, borówek amerykańskich.

Takie szkolenie jak to w Eco Trade to dla jednych odskocznia od pracy, powiew świeżości, łyk inspiracji, a czasem spory impuls, żeby zaopatrzyć się w wypróbowane produkty. Jednak najważniejsze było obcowanie z Danielem Waliszewskim, któremu "świetnie wychodzą dekoracje".

Przypomnijmy, jak wyglądały dwa dni szkolenia prowadzonego przez Daniela Waliszewskiego i Dariusza Piotrowskiego w świetnym towarzystwie zaproszonych cukierników z różnych regionów Polski.

Szybki podział obowiązków i cukiernicy zabrali się pracy

Kamil Migdał (od lewej) i Arkadiusz Malak (po prawej) w swoim cukierniczym żywiole

Damsko-męska załoga: Iza Szczop (EMKO Zbiersk Piekarnia Cukiernia) z Piotrem Nowakiem (Centrum Polska)

Żeby przygotować klarowny żel z owocami, należy odsączyć owoce, zmieszać Super-Klar z kompotem, dodać cukier i dopiero potem dorzucić owoce

Dariusz Piotrowski w razie potrzeby chętnie udzielał rad

Piotr Burzawa, świeżo upieczony właściciel piekarni "Buła", nie mógł sobie odpuścić szkolenia prowadzonego przez Daniela Waliszewskiego

Tych panów często można spotkać w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego

Tomasz Ryszczuk (Piekarnia Cukiernia KAJMAK Tomasz Kasprowicz) cały czas był w ruchu - jak nie odmierzał składniki, to dekrował

Kolejna receptura do ręki i do dzieła

Zgrany tandem :) Jeden smaruje, drugi zalewa

Ulubiona galaretka Daniela Waliszewskiego: bezbarwna o delikatnym cytrynowym smaku, która świetnie nadaje się do deserów z owocami

Zabawa z czekoladą

Krzysztof Wysłucha został oddelegowany do zrobienia tortu bezowego z serkiem mascarpone - hit Daniela Waliszewskiego. Pycha!

Mascarpone, sos karmelowy, bita śmietana i bakalie w nieprzyzwoitej ilości... czyli "serce" tortu bezowego. To trzeba spróbować

Jeszcze nie skończyło się dekorowanie ciasteczek, a Dariusz Piotrowski już wałkował placki na pizzę

Przez dwa dni wypieczono i rewelacyjnie udekorowano spory asortyment ciast

Cała ekipa w komplecie

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji