Sezon letni to czas, kiedy cukiernie i lodziarnie prześcigają się w rozmaitych wariacjach mrożonych deserów. Chodzi nie tylko o połączenia smakowe, ale także o dodatki czy sposób podania. Wrocławska piekarnia Plon od kilku dni serwuje lody w croissantowych rożkach.
Podobne artykuły
Prawie po sezonie…Cremino – naprawdę warto!Dziecko w lodziarni – jak zadowolić najważniejszego klientaPiekarnia Plon wystartowała z własnymi lodami włoskimi i propozycją podania ich w croissantowych rożkach kilka dni temu. Proponuje swoim klientom również ciekawe połączenia smakowe, jak na przykład: lody mleczne, jagody yuzu, oliwa bazyliowa i rożek z croissanta. Ci, dla których lody i croissant to za dużo, mogą kupić lody w tradycyjnych kubeczkach.
To nie pierwsza lodowa akcja wrocławskiej piekarni; w poprzednich latach nawiązywała współpracę z wrocławską lodziarnią Krasnolód, serwując klientom m.in. croissanty z lodami pistacjowymi i orzechowymi.
Piekarnia Plon >>> facebook.com/plon.wroclaw