...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

XXI certyfikacja żywności programu „Doceń polskie”. Laury dla firm z branży piekarskiej

W trakcie minionego audytu Loża Ekspertów podjęła decyzję o uhonorowaniu dwunastu wyrobów z oferty siedmiu producentów reprezentujących branżę piekarską i cukierniczą. Kolejna atestacja żywności odbędzie się 27 października br. w Sosnowcu.

Ponad 130 produktów różnego typu (m.in. nabiał, napoje, przetwory, wędliny, dania gotowe, pieczywo, słodycze, mrożonki) zakwalifikowano do udziału w lipcowej atestacji żywności zorganizowanej w ramach programu „Doceń polskie”. O certyfikaty jakości starało się 63 wytwórców z całej Polski. W gronie tym znaleźli się także przedstawiciele branży piekarskiej i cukierniczej.

Członkowie Loży Ekspertów ocenili indywidualnie wszystkie produkty i przyznali im noty od 1 do 10 za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Godłem promocyjnym nagradzane są wyłącznie artykuły, które otrzymały min. 7,5 pkt. Tytułem TOP PRODUKT honorowane są zaś specjały najwyższej jakości, z maksymalną liczbą punktów (samymi „10”).

Godłami programu uhonorowano dwanaście specjałów z sektora piekarsko-cukierniczego. Nagrodzone produkty to:
- Mąka Zamojska 450 z oferty Zakładów Zbożowo - Młynarskich w Werbkowicach s.c. Władysław Brzozowski, Wojciech Goławski. Mąka została nagrodzona dwukrotnie.
- Michałki, Trufla z Maczkiem (nagrodzone trzykrotnie), Trufle Premium i Michałki z Hanki produkowane przez „Śnieżka - Invest” Sp. z o.o.  
-  Mąka extra typ 405 produkowana przez Młyn Staniszewski i Wspólnicy Spółka Jawna
-  Chleb Ziarno oraz Lody Rzemieślnicze ARTISAN (mascarpone z bzem, mango, słony karmel oraz czekolada) z asortymentu firmy Jack PPUH Marek Jackowski Piekarnia Bagietka.
- Chałwa lniana z oferty firmy „GJ-Gacjana”
- Sękacz Królewski kostka w polewie mix oraz Sękacz Królewski produkowany przez firmę SECPOL Sp. z o.o.
-  Coffee - karmelek o smaku kawy espresso, wyrób firmy Jedność Grójec.

Wszystkie wymienione wyżej specjały zyskały nie tylko godło promocyjne, ale także tytuły TOP PRODUKT zarezerwowane dla specjałów najwyższej jakości. Biorąc pod uwagę fakt, iż Loża Ekspertów przyznała im maksymalne noty za wszystkie cechy podlegające ocenie, można powiedzieć że to produkty „trafione w dziesiątkę”!

Lista wszystkich uhonorowanych wyrobów podczas dotychczasowych certyfikacji jest dostępna na blogu programu „Doceń polskie”, pod adresem www.blog.docenpolskie.pl/produkty-z-docen-polskie.

Kolejną sposobnością do zdobycia laurów promocyjnych będzie XXII certyfikacja żywności. Audyt odbędzie się 27 października br. w Sosnowcu (hotel Centrum Sosnowiec). Producenci żywności już przesyłają swoje zgłoszenia. Stosowne formularze są dostępne na stronie programu „Doceń polskie”, w zakładce „Program”. Udział w certyfikacji jest bezpłatny i niezobowiązujący.

Laureaci programu zyskują nie tylko godło promocyjne (które mogą wykorzystywać na wszystkich polach eksploatacji), ale także bezpłatne narzędzie służące propagowaniu nagrodzonych produktów. Są to m.in.: wsparcie profesjonalnej agencji PR, udział w wydarzeniach i inicjatywach organizowanych przez twórców programu oraz możliwość promowanie swoich wyrobów na stronie internetowej programu, na blogu przedsięwzięcia oraz w mediach.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji