...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Lesaffre, materiał promocyjny

Piernik

autor: Lesaffre

Piernik to tradycyjne ciasto, symbol powodzenia i bogactwa. Dawniej proces jego wypieku był skomplikowany i kosztowny, m.in. ze względu na użycie importowanych przypraw korzennych i bakalii. Dziś piernik kojarzy się głównie z tradycją Bożego Narodzenia. Wypieczenie go z dodatkiem bakalii czy orzechów stanowi pyszną i interesującą alternatywę. Mieszanka Piernik firmy Lesaffre Polska zapewnia powtarzalność i prostotę produkcji, a konsumentom tradycyjny smak. Mieszanka ma szeroki wachlarz zastosowań, a jego atutami są bogaty smak i długotrwała świeżość ciasta.

Zalety mieszanki:

  •  różnorodność zastosowań: do wyrobu pierników, ciast piernikowych z bakaliami, krajanki przekładanej nadzieniem, babki piernikowej,
  • struktura prawdziwego piernika,
  • bogaty, korzenny smak i zapach,
  • wilgotny miękisz,
  •  długotrwała świeżość,
  • powtarzalność produkcji.


Sposób stosowania: 100% mieszanki bez dodatku mąki. Warunki przechowywania: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).Opakowanie: worek 25 kg.

RECEPTURA

Mieszanka Piernik 1000 g
Jajka  300g
Olej roślinny 300 g   
Marmolada  300 g  
Woda   70 g
----------------------
Razem 1970 g

Babka
Mieszanka Piernik 1000 g
Jajka 450 g
Olej roślinny 400 g
Woda 100 g
-------------------
Razem 1 950 g

Blat
Mieszanka Piernik 1000 g
Jajka 300 g
Olej roślinny 400 g
Marmolada 300 g
Woda 70 g
----------------
Razem 1 970 g

Piernik
Mieszanka Piernik 1000 g
Jajka 500 g
Olej roślinny 400 g
Woda 50 g
Bakalie 750g
-------------------
Razem 2600 g




Sposób przygotowania receptury podstawowej:
Wszystkie składniki ciasta wymieszać na średnich obrotach mieszadłem płaskim ramowym przez około 5 min. Wyłożyć na blachę i wypiekać.

Sposób przygotowania - babka, blat, piernik z bakaliami:
Wszystkie składniki ciasta wymieszać na średnich obrotach mieszadłem płaskim ramowym. Czas miesienia: 4 minuty dla blatu piernikowego i babki piernikowej oraz 3 minuty dla piernika z bakaliami. Wyłożyć na blachę i wypiekać w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut w zależności od rodzaju pieca.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Lesaffre Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji