Polacy chętnie jedzą lody. To mit, że kupują je tylko latem. Branża lodziarska co roku odnotowuje kilkuprocentowe wzrosty sprzedaży. Nikogo nie trzeba przekonywać, że liczą się przede wszystkim dobra jakość i cena. A to wszystko gwarantują pasty
i variegato do lodów Serena.
Podobne artykuły
Comfort food, comfort business - nowy Mistrz BranżyLody i kryptowalutyLodziarnia Szymona Sapiehy już otwartaUbiegły rok był wyjątkowo nie przewidywalny i trudny dla wszystkich. Nikt nie był przygotowany na rzeczywistość w dobie pandemii koronawirusa. Mimo wszystko ludzie chętnie sięgali po słodkie przekąski, żeby zrekompensować sobie niedogodności związane z sytuacją, sprawić przyjemność, dodać otuchy. W 2021 roku będziemy musieli zmierzyć się z różnymi wyzwaniami i zmianami. Firma Kandy, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, poszerzyła ofertę komponentów lodziarskich, wprowadzając na rynek nowe smaki past do lodów Serena, wyprodukowane w Polsce. Bo przygotowania do letniego sezonu ruszą już za moment.
Z tym, że niekwestionowanymi mistrzami w produkcji lodów są Włosi, nie ma co dyskutować. Serena może jednak śmiało z nimi konkurować. Pasty powstają we włoskich maszynach. Także receptury opracowane były wspólnie z partnerami ze słonecznej Italii. Produkt ma więc włoskie zaplecze, ale produkowany jest na miejscu, w Polsce. W czasach pandemii to dosyć istotna kwestia, bo w niepewnej sytuacji klienci szukają oszczędności. Z tego względu Serena oferuje najwyższą jakość w konkurencyjnej cenie, co gwarantuje wytwórca z ponad 30-letnim doświadczeniem w branży. Dlaczego warto stosować pasty do lodów? To wyrób skoncentrowany, dlatego jego użycie znacznie ułatwia i przyspiesza proces produkcji. Pasty dodane do bazy lodowej nadają jej wyraźny smak i barwę. W przypadku użycia świeżych owoców niewielka ilość past usuwa różnice pomiędzy surowcami, podkreślając barwę i aromat lodów.
Pasty Serena mogą być używane do różnego rodzaju lodów: rzemieślniczych, z automatu (po dodaniu do gotowej mieszanki), gałkowych, również do sorbetów, deserów lodowych czy koktajli typu shake. Do wyboru są trzy smaki: truskawkowy i czarna porzeczka (oba na bazie polskich owoców) oraz cytrynowy.
Variegato z kolei to propozycja kreatywnego urozmaicenia lodów sprzedawanych w kuwetach. Aby stworzyć nowy smak, nie potrzeba skomplikowanych przepisów czy technik. Wystarczy wymieszać bazę lodową z variegato Serena. Lody waniliowe z nutką orzeźwiającej maliny z wyczuwalnymi kawałkami owoców? Nic prostszego! Głównym zastosowaniem variegato jest przekładanie i dekorowanie lodów. Oprócz urozmaiconego smaku uzyskuje się także fantastyczny efekt wizualny w postaci kolorowej spirali.
Serena ma lejącą konsystencję, która po zamrożeniu gęstnieje, nie zamarza jednak w ujemnych temperaturach. Dzięki łatwemu dozowaniu dobrze miesza się z lodami. Należy rozprowadzić odpowiednią dawkę variegato w kuwecie, aby smaki się połączyły i powstał wzór przypominający marmur. Uzyskamy w ten sposób nie tylko smak, ale i kawałki owoców. Serena sprawdzi się świetnie jako dekoracja na wierzchu. Z powodzeniem można ją również użyć zamiast polewy czy sosu do porcji deseru w pucharku lub wafelku. Będzie dobrym wyborem przy sorbetach. Variegato Serena dostępne jest w trzech wariantach smakowych: malinowym, brzoskwiniowym i wiśniowym. Wszystkie produkty pakowane są w 3-kilogramowe wiadra.