...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Włoskie GELATO mają konkurencję

Polacy chętnie jedzą lody. To mit, że kupują je tylko latem. Branża lodziarska co roku odnotowuje kilkuprocentowe wzrosty sprzedaży. Nikogo nie trzeba przekonywać, że liczą się przede wszystkim dobra jakość i cena. A to wszystko gwarantują pasty
i variegato do lodów Serena.

Ubiegły rok był wyjątkowo nie­ przewidywalny i trudny dla wszystkich. Nikt nie był przygo­towany na rzeczywistość w dobie pande­mii koronawirusa. Mimo wszystko ludzie chętnie sięgali po słodkie przekąski, żeby zrekompensować sobie niedogodności związane z sytuacją, sprawić przyjem­ność, dodać otuchy. W 2021 roku będziemy musieli zmierzyć się z różnymi wyzwaniami i zmianami. Firma Kandy, wychodząc na­przeciw oczekiwaniom klientów, poszerzyła ofertę komponentów lodziarskich, wpro­wadzając na rynek nowe smaki past do lodów Serena, wyprodukowane w Polsce. Bo przygotowania do letniego sezonu ruszą już za moment.

 

Z tym, że niekwestionowanymi mistrzami w produkcji lodów są Włosi, nie ma co dyskutować. Serena może jednak śmia­ło z nimi konkurować. Pasty powstają we włoskich maszynach. Także receptury opracowane były wspólnie z partnerami ze słonecznej Italii. Produkt ma więc wło­skie zaplecze, ale produkowany jest na miejscu, w Polsce. W czasach pandemii to dosyć istotna kwestia, bo w niepew­nej sytuacji klienci szukają oszczędności. Z tego względu Serena oferuje najwyższą jakość w konkurencyjnej cenie, co gwa­rantuje wytwórca z ponad 30-letnim do­świadczeniem w branży. Dlaczego warto stosować pasty do lo­dów? To wyrób skoncentrowany, dlatego jego użycie znacznie ułatwia i przyspiesza proces produkcji. Pasty dodane do bazy lodowej nadają jej wyraźny smak i bar­wę. W przypadku użycia świeżych owo­ców niewielka ilość past usuwa różnice pomiędzy surowcami, podkreślając barwę i aromat lodów.

Pasty Serena mogą być używane do różne­go rodzaju lodów: rzemieślniczych, z auto­matu (po dodaniu do gotowej mieszanki), gałkowych, również do sorbetów, deserów lodowych czy koktajli typu shake. Do wy­boru są trzy smaki: truskawkowy i czarna porzeczka (oba na bazie polskich owoców) oraz cytrynowy.

 

Variegato z kolei to propozycja kreatyw­nego urozmaicenia lodów sprzedawanych w kuwetach. Aby stworzyć nowy smak, nie potrzeba skomplikowanych przepisów czy technik. Wystarczy wymieszać bazę lodową z variegato Serena. Lody wanilio­we z nutką orzeźwiającej maliny z wyczu­walnymi kawałkami owoców? Nic prostsze­go! Głównym zastosowaniem variegato jest przekładanie i dekorowanie lodów. Oprócz urozmaiconego smaku uzyskuje się także fantastyczny efekt wizualny w postaci ko­lorowej spirali.

Serena ma lejącą konsystencję, która po zamrożeniu gęstnieje, nie zamarza jednak w ujemnych temperaturach. Dzięki łatwe­mu dozowaniu dobrze miesza się z lodami. Należy rozprowadzić odpowiednią dawkę variegato w kuwecie, aby smaki się po­łączyły i powstał wzór przypominający marmur. Uzyskamy w ten sposób nie tyl­ko smak, ale i kawałki owoców. Serena sprawdzi się świetnie jako dekoracja na wierzchu. Z powodzeniem można ją rów­nież użyć zamiast polewy czy sosu do por­cji deseru w pucharku lub wafelku. Będzie dobrym wyborem przy sorbetach. Variegato Serena dostępne jest w trzech wariantach smakowych: malinowym, brzo­skwiniowym i wiśniowym. Wszystkie produk­ty pakowane są w 3-kilogramowe wiadra.

www.lauretta.eu/serena

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji