25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Szkolnictwo zawodowe jest najbardziej zacofanym obszarem polskiej edukacji ‒ pisze Szymon Konkol w swoim najnowszym felietonie. Według twórcy Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego, nauka zawodu to dziedzina, która szczególnie wymaga szybkiej cyfryzacji. Dlaczego?
1-2 czerwca br. w Poznaniu odbyły się najsłodsze zawody tenisa ziemnego w Polsce. Chociaż chodzi o tenis, tradycją stało się już, że uczestnicy zawodów na Kortowie przywożą ze sobą smakołyki własnego wyrobu. Dodatkowo w ostatnim dniu serwowano tort w kształcie kortu z cukierni Kandulski.
To już ostatni dzwonek na wznowienie działalności gospodarczej, która ma charakter sezonowy i jest związana z okresem wakacyjnym. Wznawiając w tym czasie firmę przedsiębiorca nie może zmienić sposobu rozliczeń z fiskusem.
Święto Chleba, a raczej Festiwal Produktów Regionalnych, to okazja do skosztowania prawdziwego chleba, wypiekanego tradycyjnymi metodami, a także możliwość przekonania się, że polskie produkty są najwyższej jakości. Gdzie i w jakich terminach zaplanowano w tym roku obchody Święta Chleba?
8 czerwca br. w 24 miastach Górnego Śląska rusza Industriada, czyli wielkie Święto Szlaku Zabytków Techniki. Jednym z obiektów śląskiego Szlaku jest Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie. Muzeum prowadzone przez Piotra Mankiewicza przygotowało swój program atrakcji. Naprawdę warto tu zajrzeć.
25 maja br. w malowniczo położonej miejscowości Tuliszków (Wielkopolska) odbyła się II edycja targów spożywczych w Centrum Polska. Atrakcyjna formuła imprezy spotkała się z pozytywnym odbiorem zarówno wystawców, jak i wielkopolskich rzemieślników.
Które pieczywo bezglutenowe jest najsmaczniejsze? Dlaczego amarantus jest cennym zbożem bezglutenowym? Jakie wymogi musi spełnić producent żywności, by włączyć się do programu "Menu bez glutenu"? Co, gdzie i kiedy zaplanowano 8 czerwca podczas targów Gluten Free Expo? Sprawdź program warszawskiej imprezy.