25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Szacuje się, że do końca 2011 roku na zakupy w samych sklepach internetowych, nie wliczając aukcji, wydamy prawie 8 mld zł. Klienci dokonują zakupów przez Internet coraz częściej, a to wpływa na zwiększającą się liczbę nowych sklepów internetowych. Dla jakich firm wejście w obszar tego rynku będzie najlepszym rozwiązaniem?
Żadna piekarnia V edycji Konkursu Pieczywa nie uzyskała maksymalnej liczby punktów. Patrząc jednak na minimalne różnice punktowe między liderami, trzeba przyznać, że jakość była wysoka.
Maciej Mielczarski, przewodniczący Krajowej Rady Piekarzy i Cukierników, wzorem branży mięsnej czy mleczarskiej chce, by pieczywo miało promocję z prawdziwego zdarzenia, czyli kampanię promocyjną na skalę ogólnopolską. Tylko kto ma to finansować? Parę propozycji padło podczas V Konferencji Piekarskiej.
Trwa rekrutacja uczestników do grudniowej edycji kursu pedagogicznego dla instruktorów praktycznej nauki zawodu, organizowanego przez Izbę Rzemieślniczą oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.
Już ruszył HACCP ONLINE, czyli platforma dla wszystkich przedsiębiorców z branży spożywczej, którzy nie mają czasu na zewnętrzne szkolenia i przygotowanie wymaganej dokumentacji z HACCP
Za 3 lata wejdą w życie unijne przepisy, które regulują zakres informacji na etykietach wyrobów - poinformował podczas V Konferencji Piekarskiej (8 listopada) główny inspektor IJHAR-S Stanisław Kowalczyk.