...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Plus Sp. z o.o., materiał promocyjny

Baba migdałowa

dystrybutor: PPU Plus Sp. z o.o.

RECEPTURA

Składniki
1000 g mleka
140 g drożdży
460 g cukru kryształu
500 g jaj
840 g oleju Maestro Świeżość (Kruszwica)
50 g mączki migdałowej
2500 g mąki pszennej
15 g soli
200 g namoczonych rodzynek
140 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
------------------------------------------------------
Razem: 5845 g

Naważka mała forma do babki z kominem: 365 g
Temp. garownika: 35°C
Wilgotność: 75%
Czas garowania: 35 minut
Temp. odpieku: 180°C
Czas odpieku: 35-40 minut
Ubytek na wadze: około 8%


Przygotowanie
Sporządzić rozczyn: do dzieży wsypać drożdże, dolać połowę mleka podgrzanego do około 25°C, 1/5 cukru i dosypać tyle przesianej mąki, aby powstał rozczyn o gęstości kwaśnej śmietany. Oprószyć delikatnie mąką i pozostawić do wyrośnięcia. Olej Maestro Świeżość podgrzać do około 25°C. Do wyrośniętego rozczynu dodać pozostałą część letniego mleka, jaja, cukier oraz maki wymieszane z solą. Dokładnie wymieszać, pod koniec dodać podgrzany olej Maestro. Wyrabiać, aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Zostawić w dzieży, aż zacznie lekko rosnąć. Dodać rodzynki i skórkę pomarańczową ,wymieszać, zostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stół, przerobić, podzielić na kęsy. Wyłożyć nim wysmarowane tłuszczem formy, wstawić do garownika. Wyrośnięte babki odpiec. W misce przygotować pomadę wodną, maczać do połowy przestudzoną babkę, dekorować skórka cytrynową lub migdałami.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Plus Sp. z o.o. Hurtownia dodatków piekarniczych i cukierniczych



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji