czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

Pascha Wielkanocna 0

dodano ,PLUS, materiał promocyjny

autor: Plus

Receptura na 3 formy w kształcie jajka o wysokości ok. 16 cm.

Mus biały Pascha

Składniki:
200g mleko 3,2% Mlekovita
60g żółtka Eipro
350g czekolada biała R2241NV Velvet Callebaut
20g żelatyna namoczona
300g twaróg sernikowy Kalisz
300g śmietanka 34% Mlekovita
Opcjonalnie – 300g bakalii

Wykonanie:
Ubić śmietankę, podgrzać mleko i zahartować żółtka, zalać czekoladę, wymieszać
z namoczoną żelatyną. Do czekolady dodać twaróg, bakalie, na dwa razy dodać śmietankę.


Cremeaux mleczne

Składniki:
180g czekolada mleczna Java Origin Callebaut
100g mleko Mlekovita
40g żółtko Eipro
60g masło
20g likier

Wykonanie:
Zagotować mleko. Zahartować żółtko. Doprowadzić do pasteryzacji. Przesiać. Zalać czekoladę. Gdy temperatura ganache'u spadnie do 32-35°C, zblendować z masłem w temperaturze pokojowej oraz wybranym alkoholem.

Wytrawny Brownie

Składniki:
300g masło
120g cukier
225g czekolada deserowa 80-20-44NV Powerfull Callebaut
240g jaja Eipro
120g cukier do ubicia z jajkami
150g mąka
240g orzechy (opcjonalnie – wiśnia, malina, zioła, anyż)

Wykonanie:
Połączyć rozpuszczoną czekoladę, masło i cukier. Osobno ubić jaja z cukrem. Pieczemy 12min. w temp.1800C.
Dekoracje (kurka i jajka wielkanocne wykonane z czekolady Callebaut)
 
Receptura na 3 formy w kształcie jajka o wysokości ok 16cm


Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Inne receptury przygotowane przez Plus Sp. z o.o. Hurtownia dodatków piekarniczych i cukierniczych

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe