...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Plus Sp. z o.o., materiał promocyjny

Pascha Wielkanocna

autor: Plus

Receptura na 3 formy w kształcie jajka o wysokości ok. 16 cm.

Mus biały Pascha

Składniki:
200g mleko 3,2% Mlekovita
60g żółtka Eipro
350g czekolada biała R2241NV Velvet Callebaut
20g żelatyna namoczona
300g twaróg sernikowy Kalisz
300g śmietanka 34% Mlekovita
Opcjonalnie – 300g bakalii

Wykonanie:
Ubić śmietankę, podgrzać mleko i zahartować żółtka, zalać czekoladę, wymieszać
z namoczoną żelatyną. Do czekolady dodać twaróg, bakalie, na dwa razy dodać śmietankę.


Cremeaux mleczne

Składniki:
180g czekolada mleczna Java Origin Callebaut
100g mleko Mlekovita
40g żółtko Eipro
60g masło
20g likier

Wykonanie:
Zagotować mleko. Zahartować żółtko. Doprowadzić do pasteryzacji. Przesiać. Zalać czekoladę. Gdy temperatura ganache'u spadnie do 32-35°C, zblendować z masłem w temperaturze pokojowej oraz wybranym alkoholem.

Wytrawny Brownie

Składniki:
300g masło
120g cukier
225g czekolada deserowa 80-20-44NV Powerfull Callebaut
240g jaja Eipro
120g cukier do ubicia z jajkami
150g mąka
240g orzechy (opcjonalnie – wiśnia, malina, zioła, anyż)

Wykonanie:
Połączyć rozpuszczoną czekoladę, masło i cukier. Osobno ubić jaja z cukrem. Pieczemy 12min. w temp.1800C.
Dekoracje (kurka i jajka wielkanocne wykonane z czekolady Callebaut)
 
Receptura na 3 formy w kształcie jajka o wysokości ok 16cm


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Plus Sp. z o.o. Hurtownia dodatków piekarniczych i cukierniczych



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji