...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSPS w Poznaniu, materiał promocyjny

Babeczki czekoladowe z imbirem

autor: Karolina Strike, Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu, ul. Warzywna 19
nauczyciel: Jadwiga Jabłecka

RECEPTURA

Składniki
220g
mąka
100g cukier
20g kakao
8g proszek do pieczenia
4g soda oczyszczona
2g sól
112g jaja
150 ml mleko
50 g rozpuszczone masło
20 g świeżo starty imbir
100 g  czekolada deserowa

 

Wykonanie

Pierwszy etap:
1. ubić jaja z cukrem
2. mieszając stopniowo wlewać mleko do jaj z cukrem
3. dodać starty imbir

Drugi etap:
1. mąkę przesiać z kakaem proszkiem do pieczenia
2. dodać sól i sodę oczyszczoną
3. wymieszać ręcznie do połączenia składników

Trzeci etap:
Roztopić czekoladę z masłem na parze.

Czwarty etap:
1.wystudzoną czekoladę z masłem wlać do płynnej masy
2. wymieszać
3. stopniowo wsypać składniki z drugiej miski delikatnie mieszając
4. gotową masę za pomocą rękawa cukierniczego wlać do papilotek
5. piec w temperaturze 230°C  przez 7-8 minut

Dekoracja
Krem maślany z dodatkiem cukru pudru i barwników spożywczych

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji