...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSPS w Poznaniu, materiał promocyjny

Wielkanocny Zajączek

autorzy: Julia Malak, Paulina Wolińska, Technikum Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Opiekun: Jadwiga Jabłecka

RECEPTURA:

BISZKOPT
300 g jaja
110 g mąka pszenna
40 g mąka ziemniaczana
160 g cukier kryształ
2 g
proszek do pieczenia
10 g cukier wanilinowy
 20g kakao

-jaja wybić, oddzielając białko od żółtek
-ubić białko dodając stopniowo cukier
-dodać żółtka
-delikatnie wymieszać z mąką, proszkiem, cukrem wanilinowym i kakao
-wypiec w okrągłej formie w temperaturze 180oC przez 30 min.


KREM  ŚMIETANOWY

400 g śmietanka kremówka
100 g cukier puder
8 g cukier  z wanilią
250 g serek mascarpone

- ubić śmietankę kremówkę razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym
- dodać serek mascarpone i wymiesza wszystkie składniki mikserem .


POZOSTAŁE  SUROWCE
300 g wiśnie w syropie
400 g wiórki kokosowe



SKŁADANIE TORTU
- biszkopt rozkroić na dwie części
- przesmarować warstwę biszkoptu kremem i nałożyć wiśnie
- nałożyć drugą część biszkoptu
- posmarować boki i góry kremem
- schłodzić  tort
- przygotować dekoracje
- posypać wiórkami kokosowymi  
 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji