...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSPS w Poznaniu, materiał promocyjny

Tarta - owocowe niebo z ZSPS

uczeń: Artur Nieckarz z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu
nauczyciel prowadzący: mgr inż. Karolina Mikołajczyk - Nieckarz

Składniki

Ciasto

  • mąka                                      0,1 kg
  • margaryna                              0,05 kg
  • żółtka                                    1sztuka
  • cukier                                     0,03 kg
  • proszek do pieczenia             0,001 kg


Wykończenie

  • czekolada biała                       0,05 kg
  • dżem żurawinowy                   0,05 kg
  • śmietanka 30%                       0,25 ml
  • śmietanfix                               1opakowanie
  • cukier puder                            0,01 kg
  • owoce do dekoracji: truskawki, brzoskwinie, czerwone i białe winogrono, ananas z puszki, kiwi, mandarynki, pomarańcze,
  • żel: sok owocowy + żelatyna          

 

Wykonanie

  • mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać nożem,
  • żółtko utrzeć z cukrem, dodać do ciasta, zagnieść na jednolitą masę,
  • formę do traty wysmarować tłuszczem lub użyć formy pergaminowej,
  • formę wylepić ciastem,
  • piec w nagrzanym piekarniku do 180oC przez ok. 10-15 min, aż ciasto się zarumieni,
  • ciasto wystudzić, na łaźni wodnej rozpuścić czekoladę, którą posmarować wnętrze ciasta, wystudzić,
  • na spodzie ciasta rozsmarować cienką warstwę dżemu,
  • śmietankę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem i śmietanfiksem, wyłożyć na tartę,
  • owoce umyć, oczyścić, pokroić i ładnie ułożyć na tarcie,
  • z rozcieńczonego wodą soku z owoców z puszki i żelatyny przygotować żel, którym posmarować owoce, wstawić do lodówki do wychłodzenia.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji