...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Ciasteczko „Noc w Paryżu“

autor: Jarosław Dyniewicz – z zawodu charakteryzator, z zamiłowania cukiernik; właściciel warszawskiej Cukierni AleTort!

Receptura
Kruche ciasteczka na maśle (ok. 15 sztuk)
200 g niesolonego masła
200 g cukru
1 jajko
400 g mąki

Dodatki smakowe (do wyboru):
waniliowe – dodać  ekstrakt waniliowy
cytrynowe – dodać skórkę otartą z jednej cytryny, posiekaną
pomarańczowe – dodać posiekaną skórkę z jednej pomarańczy
czekoladowe – 50 g mąki zastąpić 50 g kakao

Sposób przygotowania
Wszystkie składniki mieszamy za pomocą miksera do uzyskania jednolitej masy. Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na 40 minut. Następnie wyjmujemy, rozwałkowujemy i wycinamy dowolne kształty. Tak przygotowane ciasteczka pieczemy
w 175°C przez 10-12 minut.

Dekorowanie
Do udekorowania ciasteczka potrzebne będą:
- wykrawaczka okrągła,
- lukier plastyczny w różnych kolorach,
- wykrawaczka „paski”.

Z niebieskiej masy plastycznej wycinamy okrąg zbliżony do wielkości upieczonego ciasteczka. Od spodu zwilżamy lekko wodą za pomocą pędzelka i przyklejamy na ciastko.


Wałkowujemy 3 wałeczki masy plastycznej w kolorach: brązowym i dwóch odcieniach zielonego. Za pomocą wykrawaczki wycinamy paski.

Przycinamy pasek na odpowiednią długość, bok paska zwilżamy wodą i przyklejamy na niebieską masę.


Naklejamy kolejne paski imitujące pień i łodygi. Listki robimy ze zwiniętych pasków i doklejamy do drzewka. W podobny sposób przygotowujemy kwiatki oraz „zakręcony” księżyc.


Gwiazki malujemy pędzelkiem, używając białego barwnika spożywczego.

 

 

Jarosław Dyniewicz – cukiernik-wizażysta. Jego torty i ciasteczka są dopracowane jak makijaże dla znanych aktorek, prezenterek telewizyjnych czy modelek. Doświadczenie charakteryzatora zdobywał na planach filmowych (m.in. Ogniem i Mieczem), jako wizażysta pracował dla takich marek, jak Helena Rubinstein i Guerlain. Od 3 lat prowadzi własną cukiernię AleTort!, tylko dlatego że obejrzał program o cukierni w Londynie. Wszystkiego nauczył się sam.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji