...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Ciasto piernikowe z marcepanem

autor: Credin

Ciasto Piernikowe to mieszanka ciasta biszkoptowo-tłuszczowego z dodatkiem starannie dobranych przypraw korzennych oraz aromatu miodowego, przeznaczona do wypieku ciast i babek piernikowych. Szybka i prosta w przygotowaniu, doskonała w smaku, długo zachowuje świeżość i prawdziwie piernikowy zapach. Dobrze sprawdza się zarówno w dużych, jak i małych formach, z bakaliami, marmoladą, kremem i czekoladą.    

Receptura

Ciasto
2000 g mieszanki ciasta piernikowego
800 g marmolady
ok. 440-480 g wody
400 g oleju roślinnego
400 g jaj

Masa marcepanowa na bazie Kranse XX
1000 g Kranse XX
500 g cukru kryształu
250 g białka jaja kurzego


• Wszystkie składniki na ciasto wymieszać na średnich obrotach ok. 2 minuty. Połowę masy wylewamy na blachy o wymiarach 40 × 60 z rantem. Na masę piernikową szprycujemy 1 kg masy marcepanowej na bazie (Kranse XX) lub percepanowej (Macaroon Paste) i zalewamy pozostałą częścią masy piernikowej.

• Temperatura pieczenia: 170oC

• Czas pieczenia: ok. 40-50 minut

• Dekorować Czekoladową Miss Kongo.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Credin Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji