...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Delikatne i puszyste pączki

autor: Credin

     
 

Artykuł pochodzi ze styczniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

 

Receptura na 72 pączki

 

SKŁADNIKI

400 g Koncentratu Pączek 20%
2000 g mąki pszennej typ 550
500 g jaj
160 g drożdży
200 g margaryny 80%
700 g wody

PRZYGOTOWANIE

  • Czas mieszania: 4 min na wolnych obrotach/6 min na średnich obrotach
  • Fermentacja wstępna: 20 min
  • Temp. ciasta: 26°C
  • Naważka: 1650 g (55 g/1 szt.)
  • Fermentacja końcowa: ok. 50 min (35°C, wilgotność 70%) + 5 min (osuszanie)
  • Temp. smażenia: 180°C
  • Czas smażenia: 3 min góra, 2 min dół, ponownie 1 min góra
  • Dekoracja: Snow Sugar


Koncentrat Pączka 20% służy do łatwego i prostego przygotowania pączków.

Zalety:

  • stała jakość,
  • duża objętość pączka,
  • równomierna, puszysta struktura miękiszu,
  • gładka powierzchnia pączka,
  • stabilna i ładna biała obwódka,
  • zminimalizowane wchłanianie tłuszczu podczas smażenia.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Credin Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji