...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Receptura świąteczna - Kostka Malibu

autor: Credin

     
 

Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Receptura podstawowa: blat (60 × 40 cm)

1000 g Ciasto Śmietankowe
350 g Jaja
300 g Olej
200 g Woda
----------------------------
1850 g Razem

Metoda
Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 4 min. na średnich obrotach
Masę wylać na blat 60x40 cm.
Temp. pieczenia: 180°C
Czas pieczenia:    ok. 20-25 min.

 

Receptura podstawowa: masa kokosowa

500 g Kokos Mix
250 g Mleko
----------------------------
750 g Razem

Metoda:
Zagotować mleko i połączyć z Kokos Mixem.

Receptura podstawowa: krem malibu

1600 g Śmietana 30%
400 g e-Wyśmienita
500 g Credi Fond Neutralny
300 g Woda
100 g Alkohol
----------------------------
2900 g Razem

Metoda
Śmietanę połączyć z e-Wyśmienitą i ubić. Credi Fond Neutralny połączyć z wodą i alkoholem. Całość połączyć i dodać do wcześniej przygotowanej masy kokosowej. Powstałą masę wylać na blat śmietankowy.

Dekoracja

600 g CF Nadzienie Czekoladowe
300 g Woda gorąca
100 g Credi Fond Neutralny
50 g Spirytus
----------------------------
1050 g Razem

Metoda
Credi Fond Neutralny połączyć z gorącą wodą i CF Nadzieniem Czekoladowym. Całość wylać na wierzch masy.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Credin Polska



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji