...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Comprital, materiał promocyjny

Crème brûlée

autor: Karol Łazarewicz-Pudłowski, technolog firmy Comprital Polska

Naszym celem jest pokazanie, że można produkować lody w pełni naturalne, bez użycia past z dodatkiem barwników czy innych składników o niezrozumiałym pochodzeniu. Do produkcji lodów użyto: laski wanilii z Madagaskaru, naturalną pastę waniliową Giubileo firmy Compri­tal, pasteryzowane żółtka (Tuorlo Vivo Comprital), skórkę z pomarańczy, dodano także burbon, a do dekoracji wykorzystano skarmelizowany cukier trzcinowy. Cieszymy się sukcesem klientów, z którymi mieliśmy przyjemność dzielić się naszymi pomysła­mi. Na bazie nowych inspiracji budujemy wachlarz bardzo ciekawych receptur, tworzymy smaki lodów przyjmowane z entuzjazmem przez konsumentów i smakoszy. Pozytywny odbiór i współ­praca z klientami jest prawdziwą motywacją i inspiracją do pracy nad kolejnymi smakami. W ten sposób powstają niecodzienne połączenia smakowe. Przykładem mogą być smaki: mango lassi, zielona herbata z kwaśną pomarańczą i kardamonem – NARANDŻ czy salsy i variegato: salsa Maroko, krem angielski oraz orientalne variegato z szafranem.


RECEPTURA

Creme brulée
4000 g bazy białej
100 g pasty Wanilia Madagaskar Comprital
250 g żółtek Tuorlo Vivo Comprital
80 g burbona, np. Baker’s lub Jim Beam
50 g śmietany 30%  
150 g cukru trzcinowego do dekoracji



Przygotowanie lodów
Comprital Przygotowujemy bazę śmietankową. Następnie odważamy w odpowiednich proporcjach pastę VANILIA MADAGASKAR GIUBILEO oraz 2 laski wanilii żółtka TUORLO VIVO COMPRITAL.
Myjemy 3 pomarańcze, ścieramy z nich skórkę i dodajemy do masy Skórka otarta z 3 pomarańczy lodowej. Z lasek wanilii wyjmujemy ziarno i również dodajemy do lo­dów. Odważone składniki miksujemy blenderem i wlewamy do frezera.
Cukier trzcinowy (do dekoracji) wysypujemy na pergamin, topimy palikiem cukierniczym, bryłki rozdrabniamy, używając moździerza. Przy wyciąganiu lodów z frezera przesypujemy je cukrem trzcinowym.
 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Comprital

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji