...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Comprital, materiał promocyjny

Beza z salsą Maroko

autor: Karol Łazarewicz-Pudłowski – technolog żywienia, pracownik Comprital Polska.

Podczas tworzenia lodowych deserów czerpiemy inspiracje z całego świata, są one z dużą aprobatą przyjmowane przez konsumentów. Już niebawem receptury na kolejne zaskakujące smaki zamknięte w lodach.

Lody
400 g bazy mlecznej (Giubileo Latte Comprital)           
300 g pasty beza Meringa (Comprital)    

Do przygotowanej bazy mlecznej odważamy odpowiednią proporcję pasty beza Meringa (Comprital). Miksujemy na gładką masę, a następnie wlewamy do frezera.

Podczas wyciągania lodów z frezera przelewamy je salsą Maroko i przesypujemy pokruszoną posypką minibeziki (Comprital).

 

 
Salsa Maroko 
150 g daktyli       
70 g prażonych płatków migdałowych         
1 pomarańcza  pokrojona w kostkę       
150 g wina Domaines Rouge       
300 g śmietany 30%       
200 g Frutta Piu (Comprital)       
5 g cynamonu    

Płatki lub drobno posiekane migdały prażymy. Daktyle kroimy w drobną kostkę. Pomarańczę myjemy i również kroimy w kostkę razem ze skórą, która wniesie pomarańczowy smak i aromat. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, ciągle mieszając, tak żeby nie przypalić salsy (do 85oC, ponieważ w tej temperaturze wiąże pektyna, która jest składnikiem Frutta Piu). Chłodzimy do temperatury pokojowej, tak przygotowaną salsą polewamy lody.

Karol Łazarewicz-Pudłowski – technolog żywienia, pracownik Comprital Polska.Comprital Polska od początku swojej działalności szkoli i kształci lodziarzy w zakresie przygotowania, produkcji i sprzedaży lodów rzemieślniczych. Nasi technolodzy uczestniczyli w otwarciach najlepszych lodziarni w Polsce, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Comprital

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji